X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Sarı Hamam Böceği

Sarı Hamam Böceği

  • 19.1.2016 10:41:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Sarı böceklerden nasıl kurtulurum?

Halk arasında sarı böcek veya kakalak olarak da bilinen Alman hamam böcekleri, sarı veya açık kahverengi renkli tropikal kökenli haşerelerdir. Organik yaşam alanları içinde hızla çoğalır ve uzun bir süre hayatta kalabilirler. Nemli, ılık ve karanlık ortamlar Alman hamam böcekleri için en ideal yerlerdir. Bu nedenle; banyo, mutfak ve kiler gibi nemli, sıcak ve sessiz odaları tercih ederler. Fayans boşlukları, duvar çatlakları, petek ve tezgâh araları, priz içleri ve dolap altları gibi yuva yapabilecekleri yerleri seçerler.

 Sarı Hamam böceği

Hamam Böcekleri ile Mücadelede İşinize Yarayacak Yöntemler Nelerdir?

Alman hamam böcekleri, evinizde görmek istemeyeceğiniz başlıca haşereler arasında yer alır. 1-2 cm boyutlarında olan sarı böcekler, hızla çoğalmaları ile bilinir. Bu yüzden, evinizde bu böceklerden görürseniz, bir an önce önlem almaya çalışmalısınız. Öncelikle yapılması gerekenlerin başında hijyen kurallarına uymak gelir. Sarı böcek, her türlü besin artığını tüketerek hayatına devam edebilir. Çöplerin düzenli olarak atılması, bulaşıkların biriktirilmemesi ve yiyeceklerin açıkta bırakılmaması alabileceğiniz ilk önlemler arasında yer alır.

Evinizin köşe bucak temizlenmesi, ekmek, bakliyat ve meyve gibi açık gıdaların üzerinin kapatılması veya saklama kaplarına yerleştirilmesi, hamam böceklerinin yiyecek stoğunun önemli ölçüde azalmasını sağlayacaktır. Alman hamam böceğine karşı en etkili yöntem hiç şüphesiz, ilaçlama yapmaktır. Klasik ilaçlama yöntemleri ya da tablet ilaçlar hamam böceklerinin tamamen yok edilmesi için yeterli değildir. Son dönemde kullanımı hızla yaygınlaşan jel ilaçlama yöntemi, hamam böcekleri ile mücadelede son derece etkilidir.

Jel İlaçlama Tekniğinin Sarı Böcekler Üzerindeki Etkileri

Jel ilaçlama tekniği hamam böceklerine karşı geliştirilen ve etkinliği kanıtlanmış bir yöntemdir. Jel formunda olan ilaç, hamam böceklerinin karşı koyamayacağı bir içeriğe sahiptir. Diğer ilaçların aksine, böceğin teması ile değil, doğrudan tüketmesi ile etkisini gösterir. İlaç, silikon tabancasına benzeyen bir alet yardımıyla el değmeden böceklerin yuvalarının yakınlarına uygulanır. Temas halinde, çocuklarınıza ve evcil hayvanlarınıza zarar vermez. Kokusuz içeriği sayesinde, uygulama esnasında ve sonrasında havalandırma ihtiyacı duymazsınız.

Jel ilaçlama

Hamam böceği lezzetli jel ilacı yedikten sonra anında ölmez. İlaç etkisini belli bir zaman sonra göstermeye başlar. Genellikle yuvasına çekilerek ölen hamam böceklerini, yuvada bulunan diğer böcekler yer ve bu sirkülasyon o yuvada bulunan tüm hamam böceklerinin yok olmasına kadar devam eder. Jel ilaçlama pratik bir çözümdür. Fakat hamam böceklerinin hangi noktalarda yaşadığını tespit edebilmek ve doğru ilaçlama yapmak son derece zordur. Bu nedenle ilaçlama işleminin, profesyonel bir ilaçlama teknisyeni tarafından gerçekleştirilmesi oldukça önemlidir.

Profesyonel İlaçlama ile Evinize Yerleşen Hamam Böceklerinden Kurtulun

Hamam böcekleri, aklınıza gelebilecek en pis ortamlarda yaşayabilen ve bu alanlardaki pisliği evinizin içine kadar taşıyabilen haşeratlardır. Hamam böceği dışkısı ve artıkları istenmeyen mikropların ve virüslerin yaşam alanınıza ulaşmasına neden olur. Bu artıklar, hava ve temas yoluyla alerjik hastalıklara ve astım gibi solunum yolu rahatsızlıklarına davetiye çıkarır. Ayrıca, hamam böcekleri ile sürekli yüz yüze gelmek ve şimdi nereden çıkacak korkusu ile yaşamak, psikolojiniz üzerinde de olumsuzluklara neden olacaktır.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •