X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Pire Tozu Nasıl Kullanılırsa İşe Yarar?

Pire Tozu Nasıl Kullanılırsa İşe Yarar?

  • 15.1.2016 15:51:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Pire tozu kullanmak etkili bir yöntemdir.

Pire tozu kullanmak, evinizde ve bahçenizde bulunan pirelerin yok edilmesi için en etkili yöntemlerden biridir. Evcil hayvanlarınızın yaşadığı kulübelerin çevresine, yaşam alanlarına, parke araları ve duvar köşelerine pire tozu dökerek, pire ve farklı haşerelerin yok edilmesini sağlayabilirsiniz. Pire tasması ve damlalar bazı durumlarda yetersiz kalabilir. Eğer evcil hayvanlarınızın üzerinde çok sayıda pire bulunduğunu fark ederseniz; pire tozu, doğrudan kedi veya köpeğinizin üzerine uygulanabilir. Belli bir süre sonra tozu çırparak, pireleri evcil dostlarınızdan kolaylıkla uzaklaştırabilirsiniz.

Pire ile Mücadelede Doğal Yöntemler

Evlerimize yerleşen toz pireleri; halıların tüyleri içinde saç, kıl ve deri atıkları gibi organik besinler sayesinde oldukça uzun bir süre varlıklarına devam edebilirler. Toz pireleri oldukça hızlı yayılır. Pire ilacı sayesinde belli bir zaman sonra azalsalar bile, pire yumurtası kırılmadan aylarca bekleyebilir.


Doğal pire ilacı ile yumurtalardan kurtulabilmek mümkündür. Toz halinde bulunan pire tozu veya karbonat ve tuz gibi organik karışımları halılarınızın üzerine dökebilirsiniz. Bu maddeleri kuru halde dökmek temizlik esnasında işinizi kolaylaştıracaktır. Tozun, minimum 12 saat beklemesi ve fırça yardımıyla tüylere iyice yedirilmesi ile daha başarılı sonuçlar alınabilir. Belli bir süre geçtikten sonra elektrik süpürgesi ile halılarınızı temizleyebilirsiniz.


Pire

Evinizdeki ve Bahçenizdeki Pirelerden Nasıl Kurtulabilirsiniz?

Evcil hayvan besliyorsanız, evinizin içinde ve köpeğinizin tüyleri üzerinde pire varsa çok büyük olasılıkla bahçenize de pire yayılmıştır. Hem bahçenizde hem de evinizin içinde aynı anda temizliğe başlamak önceliğiniz olmalıdır. Köpeğinizi dışarı çıkarmadan ve eve almadan önce köpeğinizin üzerine pire spreyi sıkmayı da ihmal etmemelisiniz.

Bahçe gibi geniş alanlarda haşerat temizliği yaparken doğal sedir parçacıklarından faydalanabilirsiniz. Sprey kap içine koyduğunuz sedir yağı ve pire ilaçlama spreyleri yardımıyla veya pire tozu dökerek bahçenizi temizleyebilirsiniz.

Evcil Hayvanlarınızın Pire Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Pireler en çok kedi ve köpek gibi evcil hayvanların üzerine tutunurlar. Bu nedenle evinize pirenin yerleşmemesi için kedi ve köpek dostlarınızın temizliği son derece önemlidir. Köpek ve kedi piresi üzerinde son derece etkili olan pire şampuanı ile yıkama işlemi, tüyler arasına ve deriye yerleşen haşereleri temizlemek için en ideal yöntemlerden biridir.

Özellikle köpek piresi üzerinde etkili olduğu bilinen okaliptus yağını da deneyebilirsiniz. Her zaman kullanmakta olduğunuz klasik köpek şampuanı içine saf okaliptus yağı ilave ederek de pire ile mücadele edilebilirsiniz. 100 mg içine 4-5 damla okaliptus yağı yeterli olacaktır. Yıkama işlemi tamamlandıktan sonra saç kurutma makinesi ile köpeğinizin tüylerini kurutup, aynı yönde tarayarak temizliği sonlandırabilirsiniz.

Pire

Profesyonel Yardım Almanın Avantajları

Pireler her ne kadar ufak varlıklar olsalar da etkileri oldukça can sıkıcıdır. Hayvan piresi olarak bilinen tür oldukça inatçıdır ve yok etmesi bir hayli zahmetlidir. Aynı zamanda küçük çocuklarınız için tehlikeli de olabilirler. Pire ısırığı ile çocuklarınızın enfekte olmaması için evcil hayvanlarınızın ve evinizin pirelerden tamamen arındırılması gerekir.

Tüm doğal yöntemleri denediniz, farklı pire ilaçları ile evinizi ve evcil hayvanlarınızı dezenfekte ettiniz fakat hala sorunu çözemediyseniz profesyonel destek alma zamanınız gelmiş olabilir. Haşere yok etme ve çevre sağlığı konusunda uzmanlaşmış Tekniktürk’ten profesyonel yardım ve hizmet alarak pirelerden kurtulabilirsiniz.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •