X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Hamam Böceği Ne ile Beslenir?

Hamam Böceği Ne ile Beslenir?

  • 3.12.2014 12:54:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Hamam böcekleri her şeyi yerler!

“Hamam böcekleri ne yer?” sorusunun cevabı “Neredeyse her şey”dir! Hamam böcekleri nemli, sıcak ve karanlık yerlerde yaşar, hızlı bir şekilde ürer ve neredeyse bulabildikleri her şeyi yerler. 
Organik olan her şey hamam böceği için besin maddesi olabilir. İçerisinde nişasta bulunan yiyecekler, tatlılar ve et hamam böceği için büyük ziyafet olsa da kitap sayfaları, dökülen saçlar, deri döküntüleri de hamam böcekleri için besin değeri taşıyan maddelerdir. “Hamam böceği ne yer, ne içer?” sorusunun cevabı işte bu kadar kapsamlıdır. Zamanında boşaltılmayan çöpler ve açıkta bırakılmış yiyecekler hamam böcekleri için açık davetiye işlevi görür. Su yoksa fakat tüketecek gıda varsa bir hamam böceğinin ömrü yaklaşık 1 haftada son bulur. Bulundukları ortamda su varsa fakat gıda yoksa aylarca yaşamaya devam edebilirler. Hamam böcekleri değişen ışık ve ısı gibi etkenlere güçlü bağışıklık sistemleri nedeniyle kolayca adapte olurlar.
Hamam böceği ne ile beslenir

Hamam böcekleri ne ile beslenir?

Hamam böceklerinin türlerine göre beslenme şekilleri de değişiklik gösterir. Yaşam döngüleri kadar beslenmeleri ve üremeleri gibi konularda elbette büyük ortak noktalara sahip olan hamam böceklerinin beslenmelerini türlerine göre incelemek daha kapsamlı bir bilgiyi sunmak demek olacaktır.
  • Alman hamam böceklerinin beslenmesi: Evinizde var olan bütün yiyecek kaynakları Alman hamam böcekleri için ziyafettir. Kirli tabak, çatal gibi bulaşıklarından bile kendilerine yemek çıkarabilirler. Ayrıca diş macunu, kitap sayfaları ve sabun da Alman hamam böceğinin beslenme saatleri için lezzetli birer aperatif olabilir.
  • Amerikan hamam böceklerinin beslenmesi: Amerikan hamam böcekleri dışarıda yaprakları, odun parçalarını, mantarları ve yosunları yiyerek beslenirler. Evlerde yıkanmamış bulaşıklardan dışarıda bırakılmış evcil hayvanların yemlerine kadar her şeyi yerler. Mutfak dolapları, elektrikli süpürgelerin boruları, kiler, masa altları her yer onlar için yiyecek arama merkezidir.
  • Oryantal hamam böceğinin (Karafatma) beslenmesi: Oryantal hamam böcekleri de kırıntı peşinde koşarlar. Çürümekte olan bitkiler ve hayvanlar da onlar için besin maddesidir.
Hamam böceği ne yer
Meyve öz suları da hamam böcekleri için leziz bir gıdadır. Hamam böcekleri sadece yemek kırıntıları ya da su ile değil; kendi dışkılarını da yerler. Evdeki küçük böcekler de hamam böcekleri için birer yiyecektir. Ölmüş bir hamam böceği başka bir hamam böceğinin akşam yemeği olabilir. Bu yüzden hamam böceklerini öldürmek onlardan kurtulmak için kesin çözüm değildir. Dışkılarıyla ve taşıdıkları mikroplarla sağlık tehdidi oluşturan hamam böceklerinin evlerden yok olmasının çözümü profesyonel ilaçlama firmalarının uyguladığı kimyasal ilaçlama yöntemleridir. “Bayer Koruma Programı” üyesi Tekniktürk’ün Sağlık Bakanlığı’nın yasalarına uygun bir şekilde yapacağı ilaçlama ile hamam böceklerinden kesin ve güvenli bir şekilde kurtulmanız mümkün.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •