X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Toz Piresi Nedir?

Toz Piresi Nedir?

  • 19.11.2014 12:35:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Toz piresi nedir? Nasıl Kurtulunur?

Dünyada yaklaşık 1600 çeşit pire çeşidi bulunmaktadır. Toz piresi de ev ve iş yerleri gibi kapalı alanlarda insanların huzurunu ve sağlığını kaçıran pire türleri olarak oldukça yaygın bir şekilde görülmektedir. “Toz piresi nedir, diğer pirelerden farkları nelerdir?” gibi soruların cevapları için toz piresi türünü incelemekte fayda var.
Toz piresi “Kum piresi” ve “Akar” adıyla da bilinen bir pire türüdür. Toz piresinin büyüklüğü bir noktanın yarısı şeklinde tarif edilmektedir. Yaşam süresi yaklaşık 3-4 ay olan toz piresi sıcak, nemli ve ışığın olmadığı yerlerde yaşar. Nemin ve tozun çok olduğu bölgeler toz piresinin elverişli yaşam alanlarıdır. Toz piresinin de kendi içinde çeşitleri vardır. Sarı, kahverengi, kırmızı gibi farklı renklerde toz pireleri bulunmaktadır.

Toz piresi ne ile beslenir?

Toz piresi insanlardan dökülen kepek, kıl, deri döküntüleri gibi organik maddelerle beslenirler. Ayrıca toz pireleri topladıkları besinleri gübre topu haline getirerek etrafa bırakırlar. Toz pireleri dışları özel bir tabakayla kaplı, içleri enzim dolu bu gübre toplarıyla da beslenmektedirler.

Toz piresinin zararları nelerdir?

Alerjik astım, saman nezlesi ve egzama gibi hastalıklara karşı duyarlı olan kişiler için toz pireleri düşman yaratıklardır. Günde 25-35 kere dışkılayan toz pireleri bu hastalıkların yanında bronşit gibi üst solunum yolu hastalıklarına da neden olurlar.

Toz piresinden nasıl kurtulunur?

Halı, yatak altları, çatlaklar, yatak içleri, koltuklar, duvar dipleri gibi hemen her yerde bulunabilen toz pireleri daha çok tozlu bölgelerde ürese de tozun olmadığı, temiz yerlerde de yaşayabilirler. Çünkü pireler yumurtalarını dağınık bir şekilde evin birçok yerine bırakırlar. Toz piresinden kurtulmak için elinizin altında bulunan en büyük silah elektrikli süpürgelerdir. Temiz bir ev, toz pirelerinin yaşama ihtimalini düşürür. Yastıkların, yorganların, koltuk döşemelerinin, halıların iyice silkelenerek düzenli bir şekilde süpürülmesi ve evin aydınlık tutulması toz pireleri ile mücadelede ilk yapılacaklardır.

“Toz piresi nasıl yok edilir?” sorusuna kesin bir cevap arıyorsanız ki aramalısınız, profesyonel ilaçlama firmalarına başvurarak evinizi ilaçlatmalısınız. Özellikle uzun vadede önemli sağlık problemlerine yol açan toz pireleri diğer pireler gibi hızla ürerler. Evi silip süpürmeniz ya da eşyalarınızı temizlemeniz toz pirelerini kısmen yok etse de kesin çözüm değildir. En küçük çatlaklarda bile onlarca toz piresi yumurtası bulunabilir. Tekniktürk’e başvurarak uzman teknisyenlerin evinizde önce keşfe çıkıp sonra uygulamaya geçecekleri ilaçlama ile garantili bir şekilde pirelerden kurtulabilirsiniz. Yılların deneyiminin kaliteli ilaçlarla ve ileri teknoloji ile birleştirildiği Tekniktürk’ten hiçbir pire kaçamaz!

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •