X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Hamam Böceği Isırır mı?

Hamam Böceği Isırır mı?

  • 19.11.2014 12:09:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Hamam Böceği Isırmasından Şüphelenmek Doğru mu?

Evinde hamam böceği görüp önce tiksinen sonra da korkan insanların pek çoğu “Hamam böceği ısırır mı?” diye sorarlar. Hamam böceği ısırığı gibi bir durum söz konusu değildir; çünkü hamam böcekleri kan emici parazitler değillerdir. Hamam böceği ısırması, çok nadir durumlarda görülebilir. Örneğin hamam böceklerinin aşırı artan nüfusuna karşın gıda bulamamaları durumunda böyle bir durum gerçekleşebilir.

Hamam böceklerinin hemen hemen her şeyi kendilerine besin maddesi olarak gördüğünü düşündüğümüzde ise böyle bir ihtimal çok düşüktür. Hamam böceği ısırması ile ilgili en ciddi belge, uzun süre gemilerde yaşayan gemicilerin tırnaklarının ve derilerinin kemirilmesi yönündedir. Fakat böyle bir duruma çok nadir rastlanılmaktadır. Hatta sanılanın aksine hamam böcekleri insanlardan mümkün olduğunca uzakta durur ve kaçarlar. Çünkü onların tek derdi yiyecek bulmak, kan değil!

Hamam böceklerinin beslenmesi

Etçil ve otçul olan hamam böcekleri evdeki kırıntılardan açıkta bırakılmış evcil hayvan yemlerine kadar her şeyi yerler. Yıkanmamış çatal bıçaklarda kuruyan yemek artıkları, yerle dökülen saçlar, deri döküntüleri hamam böceklerinin besin maddeleridir. Hamam böcekleri organik olan her şeyi yiyebilirler.

Hamam böceği ısırmaz ama...

Hamam böceği hayvanların ve insanların kanını emerek beslenmez ama bu zararlı olmadıkları anlamına gelmez. Hamam böcekleri kendi dışkılarını, hatta birbirlerinin ölüleri ile küçük böcekleri de yerler. Tüm bunları düşündüğümüzde hamam böceklerinin sağlık ve hijyen açısından büyük tehdit oluşturduklarını görürüz. Hamam böcekleri lağım gibi pis yerlerden taşıdıkları mikropları insanlara ve hayvanlara bulaştırırlar. Evde açıkta duran bir yiyecekten bir ısırık almış olan hamam böceği o yemeğe direkt mikrop bulaştırır.

Hamam böceklerinin bulaştırdıkları hastalıklar

Alerjik rahatsızlıklarla astım hamam böceklerinin tetiklediği hastalıklardır. Veba, dizanteri, kara humma, kolera, tifo, gıda zehirlenmesi de hamam böceklerinin salgıları ve dışkılarıyla bulaştırdıkları hastalıkların başında gelir.

Çeşitli böcek ilaçlarına güçlü bağışıklık sebebiyle kısa sürede karşı koyan hamam böceklerinin en kısa zamanda yok edilmesi gerekir. Silinmiş, süpürülmüş, temiz bir ev hamam böceklerinin yaşamalarını zorlaştırır. Nemli, sıcak ve karanlık yerlerde yaşamayı seven hamam böceklerinin evlerimize girme sebebi yiyecek arama olduğuna göre açıkta bırakılan yiyecekler, süpürülmemiş yemek kırıntıları, yıkanmamış bulaşıklar hamam böceklerini eve davet eden unsurlardır.

Kısacası hamam böcekleri ısırmasalar da bulaştırdıkları hastalıklarla sağlık açısından tehlikelidirler. Hamam böceği mücadelesini profesyonel ilaçlama firmalarına başvurarak kesin bir şekilde kazanmanız mümkün. Elbette önce evinizdeki hijyeni sağlamanız hamam böceği oluşmasını engelleyeceğinden atacağınız ilk doğru adım olacaktır. Kalite belgelerine sahip, “Bayer Koruma Programı” üyesi, uzman kadrosu ve deneyimi ile dünya standartlarında bir firma olan Tekniktürk’e başvurarak evinizin hamam böceklerinden kesin bir şekilde arınmasını sağlayabilirsiniz.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •