X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi

Böcek İlaçlama

Teklif Al
Teklif Al
İnternette ya da web sitemizde böcek ilaçlama, su deposu temizliği ve canlı yakalama kafesleri ile ilgili araştırma yaparken, kimi sektörel sözcüklerle karşılaşabilirsiniz. Sözlük, sizin için sektörümüzün diline kılavuz olması amacıyla hazırlanmıştır. Düzenli içerik güncellemesi yapılan web sitemizde, sözlük de ihtiyaç dahilinde bu güncellemeye tabi tutulur. İçeriklerden maksimum fayda amaçlanırken, sözlük bölümü de size yardımcı olmayı hedefler.
Makaleler

"Böcek İlaçlama" Etiketiyle Yayınlanmış Makaleler ve Soru-Cevaplar

Fumigasyon Nedir?

Fumigasyon, evlerde yapılan böcek ilaçlama işlemleri ile ilgili bir kavramı ifade eder. Bir ortamda bulunan tüm zararlı etmenleri (böcekler, nematod, mantar, bakteri gibi) belirli bir ısı ve miktarda gaz halinde kimyasal kullanarak ortadan kaldırma işlemine fumigasyon denir. Sahip olduğunuz materyalleri ve sağlığınızı korumak amacıyla yapılan fumigasyon sistemi hakkında bilmeniz gerekenleri anlattık.

Serdar AYDEMİR
Serdar AYDEMİR
Uzmana
Danış

Tespih Böceği Neden Olur ve Nasıl Yok Edilir?

Tespih böcekleri adlarını, tehlike hissettikleri anda yusyuvarlak bir şekle bürünme özelliklerinden alırlar. Tanımadıkları, beklemedikleri bir temas sonrasında kendilerini yuvarlak şeklinde kapatıp, yuvarlanabildikleri kadar yuvarlanarak orayı terk ederler. Dahil olduğu takım “yedi çift bacaklı, kabuklu takım” olan tespih böcekleri, hem suda hem de karada yaşayabilirler. Ayrıca bu ilginç yeteneğe sahip böceklerin fosillerine 300 milyon yıl önceki dönemlerde rastlanıyor. Yani, tespih böcekleri gerçek dünyalılar!

Serdar AYDEMİR
Serdar AYDEMİR
Uzmana
Danış

Kırkayakla Çıyan Arasındaki Fark Nedir?

Eklem bacaklılar familyasının (Athropoda) alt şubesi olan çok ayaklılar (Myriapoda) sınıfından kuzen olan çıyan ve kırkayak, birinci dereceden kuzen sayılabilirler fakat belirgin farklarla birbirinden ayrılırlar. Halkalı bir vücut formuna sahip olan kırkayak böceği, bu noktada çıyanla benzerlik gösterir.

Erhan ÖZDEMİR
Erhan ÖZDEMİR
Uzmana
Danış

Rutubet Böceği Nasıl Yok Edilir?

Gümüş renginde, pullarla örtülü ve böcek aleminin en gizemli böceklerinden olan rutubet böcekleri, hızlı hareket kabiliyetleri ve parlak gri renkleriyle başka bir dünyadan gelmiş gibi yaşarlar. Her ortamda rahatça yaşarlar ama onlara rutubet böceği adını veren nemli ortamlar, yavruların gelişmesi için hem çok önemli hem de çok müsaittir. Bu yüzden de yaşama alanlarını rutubetli yerlerden seçerler. Oldukça gizemlilerdir. Bu yüzden de evinizde gerçekleştirdikleri istilayı fark etmeniz uzun bir zaman alabilir. Bu süreçte hızla kalabalıklaşabilirler çünkü üreme süreçleri oldukça hızlıdır.

Serdar AYDEMİR
Serdar AYDEMİR
Uzmana
Danış

Rutubet Böceği Nedir?

Rutubet böcekleri, parlak gümüş renginde, pullarla örtülü, yassı ve kanatsız bir böcektir. Onu ilk gördüğünüzde henüz yavru bir sürüngen olduğunu düşünebilirsiniz. Bu ilginç detaylarla dolu görüntüleriyle birlikte, rutubet böceklerini yaşadıkları yerler ele verir. Banyonuzda karşılaşma ihtimaliniz oldukça yüksek olan rutubet böcekleriyle, döşeme aralıklarında veya eski kitap sayfalarında da karşılaşabilirsiniz.

Erhan ÖZDEMİR
Erhan ÖZDEMİR
Uzmana
Danış

Sümüklü Böcek Nasıl Yok Edilir?

İnsanlara hiçbir zararı olmayan zararsız ve zehirsiz sümüklü böcekler, hayatta kalabilmek için nemli yerlere ihtiyaç duyarlar. Salyangozların vücutlarının tamamı su ile doludur. Bu yüzden de kış aylarında donarak, yaz aylarında da kuruyarak hayatlarını kaybederler. Bahçe sahibi olanların mutlaka başını ağrıtan sümüklü böceklerden kurtulmak için uygulayabileceğiniz bazı önerilerimiz var.

Serdar AYDEMİR
Serdar AYDEMİR
Uzmana
Danış

Dünyadan İlginç Böcek Türleri

Baştan söyleyelim; bu böcekler Türkiye’de yaşamıyor, karşılaşma ihtimaliniz neredeyse yok ama onları tanımanızda fayda var. Dünyayı gezerken karşınıza bunlardan biri çıkarsa arkanıza bile bakmadan kaçın çünkü bu böcek türleri aynı zamanda dünyanın hem en ilginç hem de en tehlikeli böcekleri. Türkiye’de yaşamıyor olmalarının rahatlatıcı etkisiyle birlikte, bu tehlikeli türlerle ilgili bilmeniz gereken her şeyi anlattık!

Serdar AYDEMİR
Serdar AYDEMİR
Uzmana
Danış

Çıyan Sokmasının Tedavisi Nasıl Olur?

Çıyanlar (Chilopoda), omurgasızların en büyük şubesi olan eklem bacaklılara ait, çok bacaklılar sınıfının uzun vücutlu, hızlı hareket eden üyeleridir. Antarktika dışında her yerde yaşayan çıyanların boyları 1 mm ile 30 cm arasında değişir. Sıcak havalarda etkinliği artan çıyanlara genellikle bahçelerde ve kapı eşiklerinde rastlarız. Çıyan türleri ise kızıl çıyan, kırmızı çıyan, siyah çıyan, sarı çıyan gibi renklerine göre isim almıştır. Çıyanlar görünüş olarak kırkayaklara benzerler; fakat çıyanların her vücut bölmesinde 1 çift ayak, kırkayaklarınkinde ise 2 çift ayak bulunur.

Erhan ÖZDEMİR
Erhan ÖZDEMİR
Uzmana
Danış

Sinek İlaçlama Yöntemleri: Evimiz ve Çevremiz İçin

Evlerimizde en sık görülen sinekler karasinek, sivrisinek, meyve sineği vb. olsa da dünya üzerinde yaşayan yaklaşık 100.000 sinek türü olduğu bilinmekte. Bu sinekler doğaya katkı sağlayıp zararlı haşereler için tehdit oluştursalar da, insanlar için zararlı ve rahatsız edici canlılar oldukları kesin. Çünkü türlerine göre farklılık gösterseler de sinekler, çöpler ve çürüyen yiyeceklerle beslenip dolaştıkları yerlere virüs bulaştırarak sağlık sorunlarına neden olabilmekteler.

Erhan ÖZDEMİR
Erhan ÖZDEMİR
Uzmana
Danış

Tahta Kurdu İlaçlama Metotları

“Bu işte bir bit yeniği var.” cümlesindeki “bit yeniği” tamlamasını dilimize kazandıran böcek olan tahta kurdu “tahta biti”, “ağaç kurdu”, “ahşap kurdu”, “mobilya böceği”, “ağaç yiyen haşere” olarak da biliniyor. Mobilyalardan sanat eserlerine, malzemesi ağaç olan her şeye verdiği zarardan sonra fark edildiği için sinsi bir böcek türü kendisi.

Serdar AYDEMİR
Serdar AYDEMİR
Uzmana
Danış

Uzman Yardımı
Sektöründe deneyimli uzmanlar tarafından cevaplanan sorulara ulaşabilir, Böcek İlaçlama ilgili sorunuzu uzmanlarımıza iletebilirsiniz.
  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •