X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Erhan ÖZDEMİR

Erhan ÖZDEMİR

Erhan ÖZDEMİR
Uzmana Danış
2006 yılından bugüne çeşitli sektörlerde satış pazarlama saha uygulama ve yönetim konularında görev alan Erhan ÖZDEMİR Halk Sağlığı ve Haşere Kontrolü konusunda hizmet veren Tekniktürk’ün Mesul müdürüdür.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Mühendisi bölümü mezunu olan Erhan ÖZDEMİR, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası üyesi olup 2013 yılından itibaren Halk Sağlığı ve Haşere Kontrolü Konusunda Hizmet vermektedir.

Grafik Tasarım, Arama motoru reklamcılığı (Google), Doğa Fotoğrafçılığı ve Bilişim Dünyası özel ilgi alanları içinde yer almaktadır.
  • Uzmanlarca verilen yanıtlar öneri mahiyetinde olup uygulamada karşılaşılabilecek her türlü maddi-manevi zarardan ve olumsuz sonuçlardan ilgili uzman ve/veya Tekniktürk sorumlu değildir. Uzmanlarımızın uzmanlık alanı dışındaki sorulara veya daha önce cevaplanmış sorulara cevap verilemeyecektir, hassasiyetiniz için teşekkür ederiz.

YAYINLANMIŞ MAKALELERİ

Kırkayakla Çıyan Arasındaki Fark Nedir?

Eklem bacaklılar familyasının (Athropoda) alt şubesi olan çok ayaklılar (Myriapoda) sınıfından kuzen olan çıyan ve kırkayak, birinci dereceden kuzen sayılabilirler fakat belirgin farklarla birbirinden ayrılırlar. Halkalı bir vücut formuna sahip olan kırkayak böceği, bu noktada çıyanla benzerlik gösterir.

Erhan ÖZDEMİR
Erhan ÖZDEMİR
Uzmana
Danış

Rutubet Böceği Nedir?

Rutubet böcekleri, parlak gümüş renginde, pullarla örtülü, yassı ve kanatsız bir böcektir. Onu ilk gördüğünüzde henüz yavru bir sürüngen olduğunu düşünebilirsiniz. Bu ilginç detaylarla dolu görüntüleriyle birlikte, rutubet böceklerini yaşadıkları yerler ele verir. Banyonuzda karşılaşma ihtimaliniz oldukça yüksek olan rutubet böcekleriyle, döşeme aralıklarında veya eski kitap sayfalarında da karşılaşabilirsiniz.

Erhan ÖZDEMİR
Erhan ÖZDEMİR
Uzmana
Danış
Erhan ÖZDEMİR
Erhan ÖZDEMİR
Uzmana
Danış

Kan Emen Böcek Türleri

Kan emerek beslenen böcek türleri, insanlar ve hayvanlar için tehlike arz eden böcek türleridir. Çünkü kanınızla temas ediyorsa mutlaka bir hastalık bulaştırma riskleri de bulunuyor demektir. Sineklerden kenelere, Türkiye’de yaşayan kan emici böcekleri bir araya getirdik ve onlardan nasıl korunmanız gerektiğini anlattık.

Erhan ÖZDEMİR
Erhan ÖZDEMİR
Uzmana
Danış

Tahta Kurdu Nasıl Ses Çıkarır?

Evinizde ahşap eşyalarınız varsa, tahta kurdu riski her zaman bir kâbustur. Hem malzemenizi tekrar kullanamayacak hale getirir hem de moralinizi bozarlar. Tos böceğigiller ailesine üye olan bu böceklerin bir başka özelliği de, hiç çaktırmadan tüm mobilyalarınızı çürütebilme yetenekleridir.

Erhan ÖZDEMİR
Erhan ÖZDEMİR
Uzmana
Danış

Doğal ve Etkili Sivrisinek Kovucular

Yaz aylarının en büyük kabusu sivrisineklerdir. Vızıldayarak kafamızın etrafında uçup uykumuzdan uyandıran sivrisinekler, kan emerek beslenen böcek türlerindendir. Nemli ortamlarda yaşamayı severler. Özellikle durgun suların etrafında yaşayan sivrisinekler, geceleri beslenen hassas yapılı ve rahatsız edici zararlı böceklerdir. Yaz aylarında huzurlu ve sağlıklı uykular uyumak veya cildinizde oluşacak yaralardan korunmak için gerçekten işe yarayan önerilerimizi uygulayabilirsiniz.

Erhan ÖZDEMİR
Erhan ÖZDEMİR
Uzmana
Danış

Çıyan Sokmasının Tedavisi Nasıl Olur?

Çıyanlar (Chilopoda), omurgasızların en büyük şubesi olan eklem bacaklılara ait, çok bacaklılar sınıfının uzun vücutlu, hızlı hareket eden üyeleridir. Antarktika dışında her yerde yaşayan çıyanların boyları 1 mm ile 30 cm arasında değişir. Sıcak havalarda etkinliği artan çıyanlara genellikle bahçelerde ve kapı eşiklerinde rastlarız. Çıyan türleri ise kızıl çıyan, kırmızı çıyan, siyah çıyan, sarı çıyan gibi renklerine göre isim almıştır. Çıyanlar görünüş olarak kırkayaklara benzerler; fakat çıyanların her vücut bölmesinde 1 çift ayak, kırkayaklarınkinde ise 2 çift ayak bulunur.

Erhan ÖZDEMİR
Erhan ÖZDEMİR
Uzmana
Danış

Sinek İlaçlama Yöntemleri: Evimiz ve Çevremiz İçin

Evlerimizde en sık görülen sinekler karasinek, sivrisinek, meyve sineği vb. olsa da dünya üzerinde yaşayan yaklaşık 100.000 sinek türü olduğu bilinmekte. Bu sinekler doğaya katkı sağlayıp zararlı haşereler için tehdit oluştursalar da, insanlar için zararlı ve rahatsız edici canlılar oldukları kesin. Çünkü türlerine göre farklılık gösterseler de sinekler, çöpler ve çürüyen yiyeceklerle beslenip dolaştıkları yerlere virüs bulaştırarak sağlık sorunlarına neden olabilmekteler.

Erhan ÖZDEMİR
Erhan ÖZDEMİR
Uzmana
Danış

Sivrisinek Tuzağı. Evde Kolayca Yapabileceğiniz Haliyle!

Özellikle yaz aylarında hayatımızı zindana çevirme teşebbüsünde bulunan sivrisinekler, yarattıkları antihijyenik ortam kadar bizi ısırmaları ve dayanılmaz kaşıntılara neden olmaları bakımından da son derece rahatsız edici canlılardır. Sivrisinekle mücadele için piyasada satılan çeşitli sinek ilaçları mevcut. Peki, kendi sinek savarınızı kendiniz yapmaya ne dersiniz?

Erhan ÖZDEMİR
Erhan ÖZDEMİR
Uzmana
Danış

Kulağakaçan Böceği Zehirli midir?

Dünyanın en yanlış anlaşılan böceği hangisi diye sorarsanız, cevap kesinlikle kulağakaçan böcekleri olur. Çünkü onlar hem kulağa kaçmazlar hem de evleri istila etmek gibi bir huyları yoktur. Çoğu insan kulağakaçanların ısırabildiğini düşünür; hatta bazen sivrisinek ısırıklarını kulağakaçan ısırıklarıyla karıştırırlar. Adlarını bir korku filminden almış gibi oldukları için, insanları da korkuturlar. Fakat onlardan korkmanıza gerek yoktur. Kıyafetinizin içine girmedikleri sürece veya fazla yakın temasta bulunup onları rahatsız etmediğiniz sürece size zarar vermezler. Verecekleri zarar da en fazla ufak bir ısırıktan öteye gitmez.

Erhan ÖZDEMİR
Erhan ÖZDEMİR
Uzmana
Danış

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •