X KAPAT
Teklif Al
Teklif Al
Hizmet Verdiğimiz Bölgeler
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
Videolar
/ Bilgi Merkezi

Fare İlaçlama

Teklif Al
Teklif Al
Makaleler

"Fare İlaçlama" Etiketiyle Yayınlanmış Makaleler ve Soru-Cevaplar

İnternette ya da web sitemizde böcek ilaçlama, su deposu temizliği ve canlı yakalama kafesleri ile ilgili araştırma yaparken, kimi sektörel sözcüklerle karşılaşabilirsiniz. Sözlük, sizin için sektörümüzün diline kılavuz olması amacıyla hazırlanmıştır. Düzenli içerik güncellemesi yapılan web sitemizde, sözlük de ihtiyaç dahilinde bu güncellemeye tabi tutulur. İçeriklerden maksimum fayda amaçlanırken, sözlük bölümü de size yardımcı olmayı hedefler.

Görünmeyen Düşman: Hanta Virüsü

Görebildiğiniz zararlılarla mücadele etmek kolay değildir elbet; ama görünmeyen bir düşmanla uğraşmanın yanında çocuk oyuncağı gibi kalır. Gözlerimizle mikroskobik canlıları göremiyoruz fakat bu durum onların havada, karada ve toprakta gezindikleri gerçeğini değiştirmez. Her mikro kozmos varlığı zararlı değildir. Sadece bazıları tehlikeli bulaşıcı hastalıkları etrafa yayabilir. İnsan sağlığını tehdit eden zararlılardan biri olan Hanta Virüsü de ancak araçlar vasıtasıyla görünen bir boyutta yaşar, ilk etkileşimde karın ağrısı ve ateşe neden olur. Sonrasında HFRS ve HPS gibi ciddi rahatsızlıklar kendini gösterebilir. Peki, Hanta Virüsü ile nasıl savaşabilirsiniz?

Serdar AYDEMİR
Serdar AYDEMİR
Uzmana
Danış

Farelerden Kurtulmanın 4 Etkili Yolu

Memeli hayvan sınıfına dahil olsalar da, haşereler kadar hızlı çoğalabilme özelliğe sahip olan fareler; doğanın en zararlı canlıları arasında yer alırlar. Güçlü ön dişleri ile en sert cisimleri kemirebilmeleri sayesinde besin kaynaklarına ulaşma konusunda oldukça başarılı olan fareler, hızlı hareket etme ve tırmanma gibi özelliklere de sahiptirler. Bu da fareleri kontrol altında tutmanın oldukça güçleşmesine neden olur.

Serdar AYDEMİR
Serdar AYDEMİR
Uzmana
Danış

Evde Fare Varsa Ne Yapılmalıdır?

Hızlı üreyerek popülasyonunu sürekli arttırma becerisi bulunan fareler, 1-4 yıl arasında değişen kısa ömürlerinin yarattığı handikabı bu yolla telafi edebilirler. Haşereler gibi evleri ve yaşam alanlarını istila ederek yaşayan fareler, doğurarak çoğaldıkları için memeli hayvan sınıfına aittirler. Sert ön dişleri ile en sert cisimleri bile kemirebildikleri gibi, hemen hemen bütün gıda maddelerini de tüketebilirler.

Serdar AYDEMİR
Serdar AYDEMİR
Uzmana
Danış

Fareleri Evden Uzak Tutmanın Yolları

Memeli sınıfında yer alan ve diğer memelilere kıyasla hızlı üreme becerisi bulunan fareler, doğanın en zararlı canlıları arasında gösterilebilirler. Tarla faresi, kör fare, çöl faresi gibi türler daha çok ekili arazilerde ve fidanlık alanlarda yaşarken fındık (ev) faresi, lağım faresi (sıçan), çatı faresi gibi fare çeşitleri de insanların yaşam alanlarına ya da çok yakın bölgelerine yerleşirler.

Serdar AYDEMİR
Serdar AYDEMİR
Uzmana
Danış

Fareler Nasıl Çiftleşir, Doğurur, Ürer ve Çoğalır?

Fareler, memeli hayvan sınıfına dahil olsalar da neredeyse böcekler gibi hızlı üreme özelliğine sahiptirler. Kısa sürede nüfuslarını birkaç katı arttırdıkları için fareler nasıl çoğalır ve bir fare kaç tane doğurur soruları sıklıkla sorulmaktadır. Böcekler gibi yumurtlamayıp memeli hayvanlar sınıfının bir üyesi olması nedeniyle doğurarak çoğalan fareler, bu hızlarıyla aynı oranda tehlikelidirler.

Serdar AYDEMİR
Serdar AYDEMİR
Uzmana
Danış

Evinizi İlaçlatmadan Önce Haşerelere Karşı Nasıl Önlemler Alırsınız?

Huzur yuvamız olan evlerimizde istemediğimiz canlılarla birlikte yaşamak zorunda kalabiliyoruz. Bu canlıları da yürüyen haşereler, uçan haşereler ve kemirgenler olarak sınıflandırabiliriz. 

Serdar AYDEMİR
Serdar AYDEMİR
Uzmana
Danış

Farelerin Sevmediği Kokular Nelerdir?

Fareler, insanların tükettikleri yiyeceklere ve yaşam alanlarına ortak oldukları gibi insanlara ve eşyalara da zarar verdiklerinden dolayı sevilmeyen hayvan türlerinden biri olarak bilinmektedir.

Serdar AYDEMİR
Serdar AYDEMİR
Uzmana
Danış

Fare İlaçlama Nasıl Yapılır?

Fareler etkili ve sürekli bir şekilde kontrol edilmedikleri takdirde, evlerde, iş yerlerinde, binalarda ve hatta tarımda maddi kayıplara yol açarlar. Fare ilaçlama hizmetinin bilimsel ve düzenli periyotlarla yapılması, bu kayıpları önlediği gibi; bulaşıcı hastalıkların farelerden insanlara bulaşma riskinin düşmesine yol açar. 

Serdar AYDEMİR
Serdar AYDEMİR
Uzmana
Danış

Uzman Yardımı
Uzman Yardımı
Sektöründe deneyimli uzmanlar tarafından cevaplanan sorulara ulaşabilir, Fare İlaçlama ilgili sorunuzu uzmanlarımıza iletebilirsiniz.
  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •