X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Tahta Kurdu Nasıl Ses Çıkarır?

Tahta Kurdu Nasıl Ses Çıkarır?

  • 17.1.2017 14:07:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Tahta Kurtlarından Değerli Ahşap Eşyalarınızı Koruyun

Evinizde ahşap eşyalarınız varsa, tahta kurdu riski her zaman bir kâbustur. Hem malzemenizi tekrar kullanamayacak hale getirir hem de moralinizi bozarlar. Tos böceğigiller ailesine üye olan bu böceklerin bir başka özelliği de, hiç çaktırmadan tüm mobilyalarınızı çürütebilme yetenekleridir.

Tahta kurdu

Tahta Kurdu Nedir? 

“Ağaç kurdu”, “tahta biti” gibi isimlerle de anılan tahta kurtları “Bu işte bir bit yeniği var,” sözündeki bit yeniğidir. Şüpheli durumlar için kullanılan bu sözün baş kahramanının tahta kurdu olması, ne kadar sinsi bir böcek olduğunun kanıtı sayılabilir. Mobilyaları yiyerek ve içine yuva yaparak yaşayan tahta kurtları, hızlı ürerler ve bir masayı paramparça hale getirecek kadar güçlülerdir. Dişilerin tek seferde 100 tane yumurta bırakması ve bu yumurtaların da ahşap içinde beslenip, yetişip yaşamaya devam etmeleri, güçlerini ve hızlarını nereden aldıklarına dair bir işarettir.

Tahta Kurdu Çeşitleri

Mobilya Böceği

En sık görülen tahta kurdu çeşidi mobilya böceğidir. 2,7’den 4,5 mm’ye kadar farklı boyutlarda karşınıza çıkabilir. Kahverengi bir vücudu, siyah kafası vardır. Ağırlıklı olarak yumuşak kerestelere saldırır ve nemli ahşaplardan çok kuru ağaçları, eski mobilyaları tercih ederek 1-2 mm boyutlarında delikler bırakırlar. Ayrıca yuva yaptığı mobilyaların içine yumurtalarını bırakırlar. Mobilyayı kullanılmaz hale getiren de bıraktığı yumurtalar ve yumurtadan çıkan larvalardır.

Ev Teke Böceği

Mobilya böceklerinden fazla farkı bulunmayan ev teke böcekleri de kahverengi ve siyah renkte olurlar. Oldukça sinir bozucu olan ev teke böcekleri, aynı evi paylaşmak istemeyeceğiniz ev arkadaşlarına benziyor. Söylentilerin aksine ses çıkarmayan ev teke böcekleri, sessiz olmalarına rağmen oldukça büyük ölçüde zarar verebilirler. Tam olarak istemeyeceğiniz bu özellikleriyle mobilyalarınızı içten çürütürler fakat bugüne kadar ses çıkardıkları görülmemiştir. Derinden ve inceden işlerini yapar, mobilyalarınızla beslenir, yepyeni bir aile kurar ve hayatını mobilyalarınızda geçirir.

Ağaç Kemiren Tahta Kurdu

Bu böcekler sadece nemli ve çürümüş ahşaplarda bulunur. Diğer tahta kurtlarına göre biraz tembeldirler. Gelip mobilyalarınızı çürütmek yerine, çoktan çürümüş mobilyalara dadanarak yaşarlar. Bugüne kadar onların da sesini duyan olmadı ama arkalarında bıraktıkları tozlar, ahşaplardaki delikler ağaç kemirenlerin en sık bıraktığı izdir. 

“Deathwatch” Tahta Kurdu

Bu dünyada ses çıkaran bir tahta kurdu varsa onun da lakabı “Deathwatch”tır. Ölümcül saat anlamına gelen bu isme layık görülen tahta kurdunun bir saat gibi “tık, tık, tık” mobilyalarınızın içinde inşaat yapıyormuş gibi çalıştığını duyabilirsiniz. Duyduğunuz zaman da ondan kurtulana kadar gözünüze sağlıklı bir uyku girmeyeceğine emin olabilirsiniz. Dişileri etkilemeye çalışan erkek tahta kurtları, geceleri tıkırtı duyduğunuz zaman aklınıza getirmeniz gereken ilk ihtimal.

Boyutları diğer ağaç kurtlarından daha büyük olan Deathwatch tahta kurtları, 11 mm boyutunda oluyorlar. Neme düşkünlükleriyle bilinen bu sinir bozucu böcekler, denize yakın bölgelerde daha sık görülürler.

Ses Çıkaran Tahta Kurdundan Kurtulmanın Yolları 

Tahta kurtlarıyla mücadelenizde uygulayabileceğiniz birçok ilaçlama yöntemi bulunuyor. Fakat hepsi kimyasal ve tehlikeli. Bu yüzden profesyonel yardım almanızda fayda var. En etkili ilaçları en doğru yöntemlerle kullanan Tekniktürk, sizi delirten tıklama sesinden kurtararak mobilyalarınızın çürümesini engeller. “Bayer Protection Program” üyesi Tekniktürk, profesyonel ilaçlama konusunda gözünüz kapalı güvenebileceğiniz bir firma. Tekniktürk’ü aradıktan sonra uykularınız huzurla dolacak.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •