X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Dünyadan İlginç Böcek Türleri

Dünyadan İlginç Böcek Türleri

  • 13.1.2017 12:23:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Bu Böcekler Gerçekten İlgi Çekici! Aynı Zamanda Çok Acayipler

Baştan söyleyelim; bu böcekler Türkiye’de yaşamıyor, karşılaşma ihtimaliniz neredeyse yok ama onları tanımanızda fayda var. Dünyayı gezerken karşınıza bunlardan biri çıkarsa arkanıza bile bakmadan kaçın çünkü bu böcek türleri aynı zamanda dünyanın hem en ilginç hem de en tehlikeli böcekleri. Türkiye’de yaşamıyor olmalarının rahatlatıcı etkisiyle birlikte, bu tehlikeli türlerle ilgili bilmeniz gereken her şeyi anlattık!

Karınca

En Tehlikeli Karıncalar

Kurşun Karınca

Ona adını veren, ısırdığı an hissettirdiği silahla vurulmuş hissi. Bir karıncanın, bir kurşun etkisi yaratması, ağrılı ve uzun süren hasar bırakması, derinizde kızarıklık ve iz bırakması ekosistemin en korkunç bilgilerinden biri. Ayrıca bu acı iki gün boyunca sürebiliyor. Böcek bilimcisi Dr. Justin Schmidt, bu acının topuğunuza bir çivi çakılıyken, köz üzerinde yürümeye benzediğini söylüyor. Bu karınca Güney Amerika’da yaşıyor ve boyu 2,5 cm’ye kadar ulaşıyor.

Hasat Karıncası

Doğadaki en tehlikeli yılandan bile daha öldürücü zehre sahip hasat karıncaları, Amerika kıtasında aşınmaların oluşturduğu oyuklarda yaşıyor. 2 kiloluk bir fareyi tek ısırışta öldürebilen hasat karıncasının yaşattığı acı ise oldukça korkunç.

Ordu Karıncaları

Ordu karıncalarının en kötü özellikleri karşılarına çıkan her şeyi yiyip bitirmeleri. “Birlikten kuvvet doğar” sözünün tam karşılığını sergileyen ordu karıncalarının yerleşik bir hayatı yok. Sürekli olarak yer değiştiriyorlar.

Çeçe Sineği

Sinekler

Çeçe Sineği

Adını, mutlaka çok uyuyan birine “seni çeçe sineği mi ısırdı?” diye sorulduğunda duymuşsunuzdur. Çünkü çeçe sineği sanki yarın yokmuş gibi uyumanıza neden olur. Isırdıktan sonra vücudunuzdaki halsizliğin boyutu, kolay kolay geçmez ve günlerce yataktan çıkmak istemezsiniz. Bununla birlikte bazen bulaşıcı hastalıklar da taşıyabilen çeçe sinekleri genellikle Afrika kıtasında görülür.

Sıtma Taşıyan Sivrisinek

Özellikle Hindistan, Afrika gibi yerlerde yaşayan sıtma taşıyan sivrisinekler dişi olur ve hastalığı size ısırdıkları an bulaştırırlar. Sıtma, karaciğerde başlayan ve kan yoluyla tüm vücudu saran bir hastalıktır. Ama endişelenmeyin çünkü tedavisi var ve de bu sivrisineklere bizim ülkemizde oldukça az rastlanıyor.

Böcekler

Brezilyalı Cırcır Böceği

Birçok bilim adamına göre dünyada yaşayan en ilginç canlıların başında Brezilyalı Cırcır böceği geliyor. Gerçekten farklı bir dünyadan geldiği belli olan bu ilginç böcek, kafasında şekilsiz bazı kazıklara sahip ve ilginçliği bununla da bitmiyor! Bu kazıklarda da garip, mantara benzeyen toplar bulunuyor. Tam olarak neyle beslendiği bilinmeyen Brezilyalı Cırcır Böceği, yaprakların ve bitkilerin arasında yaşıyor.

Herkül Böceği

Herkül adını büyüklüğünden değil, gücünden alıyor. Yeryüzünde yaşayan en güçlü böcek olarak bilinen Herkül böceğinin kendinden 800 kat fazla ağırlık taşıdığı biliniyor. Bunu yapabilen böcek değil başka bir hayvan bile yok!

Suikastçı Böcek

Adını oldukça sıra dışı saldırı yöntemlerinden alan suikastçı böcek, ağızlarındaki boru ile düşmanlarını bıçaklayabiliyorlar. Hızını kesmeden de ölümcül zehrini veriyor. Bu zehir düşmanını uyuşturuyor ve tüm iç organlarını sıvıya çeviriyor. Lezzetli bir sıvıya!

Uçan Akrep

Bu böceklerden birini görürseniz ilk yapacağınız şey dünyada olup olmadığınızı kontrol etmek olacak. Size uzaylılar tarafından kaçırıldığınızı düşündürecek kadar ilginç bir görüntüye sahip uçan akrepler, kelebek ve akrep karışımı bir böcek. Mecoptera olarak da anılan uçan akreplerin ne kadar tehlikeli olduğunu tahmin edebilirsiniz. Hem zehirli hem akrep hem de uçuyor.

Tekniktürk Her Zaman Hazır

Bu türler Türkiye’de yaşamıyor olabilir ama Tekniktürk onlarla da mücadeleye her zaman hazır. Ülkemizin iklimi yaşamalarına engel olsa da gittikçe değişen iklim değişikliği ve küresel farklılıklar canlıların yaşamak veya üremek için seçtiği yerlere de yansıyor. Bu yüzden eğer uçan akrep veya suikastçı böcek görürseniz hemen “Bayer Protection Program” üyesi Tekniktürk ile iletişime geçin ve sizi tehlikeden korumak için uzman ekibimiz yardımınıza koşsun.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •