X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Sivrisinekleri Yok Etmenin 11 Doğal ve Etkili Yolu

Sivrisinekleri Yok Etmenin 11 Doğal ve Etkili Yolu

  • 4.1.2017 14:18:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Sivrisinekleri Kendinizden Uzak Tutmak Kolay Bir Uğraş Değildir

Yaz aylarının baş belası sivrisineklerle mücadele etmenin neredeyse imkansız olduğunu, tüm çabalarınıza rağmen vücudunuzda bulduğunuz kaşındırıcı ve kırmızı şişliklerden anlayabilirsiniz. Onlar mutlaka bir yolunu bulup sizi ısırır, kanınızı emerler. Bu sevilmeyen yaz misafirlerinin en büyük dertleri, aç karınlarını doyurmaktır.

Sivrisinek

Bataklıklar, lağımlar ve durgun sularda yetişen sivrisinekler, hastalık bulaştırma özelliği de taşırlar. Hayatlarını kan emmeye adayan sivrisinekler dişilerdir. Erkek sivrisinekler kan emmek yerine meyve ve bitkilerle beslenmeyi tercih ederler. Maalesef ekosistem için gerekli olan bu canlılar, kuşlara ve diğer böcek türlerine besin kaynağı olmaktadır. Bu nedenle soylarının devam etmesi gereklidir.

Sivrisineklerle Mücadelede Doğal Yollar 

Market veya eczanelerde satılan sivrisinek kovucu ilaçlarla birlikte, kendiniz doğal yollarla sivrisineklerle mücadele edebilirsiniz. Aşağıda, sivrisinekleri yok etmeniz için kullanabileceğiniz 11 yolu anlattık:

1. İdris Otu Mumları

İdris otu yağı en bilinen sivrisinek kovucudur. Sivrisinekleri evinizden uzak tutmak için bir tane Citronella mumu almak, sivrisineklerin sinirlerini çok bozar ve asla saldırılarına maruz kalmamanızı sağlar.

2. Lavanta

Dünyada lavantayı sevmeyen tek canlılar sivrisineklerdir. Hem görüntüleriyle hem de kokularıyla en popüler bitkilerin başında gelen lavantalar, pencere kenarına konulduğu zaman ve kokusunu taze tutmayı başardığı zaman sivrisineklerin eve girmesine izin vermez.

3. Bitkisel Lavanta Vücut Yağı

Yaz aylarında vücut yağı olarak lavantalı yağları tercih ederseniz, sivrisinekler sizi ısıramaz. Ayrıca bu yağ harika kokmanızı sağlar.

4. Güneş Kremleri

Güneşten koruyan kremleri birçok amaç için kullanabilirsiniz. Güneş kremleri UV ışınlarından sakınmanıza yardımcı olmakla birlikte, sivrisinek ve diğer tüm böceklerin vücudunuza yaklaşmasını engeller.

5. Mangal ve Baharat İkilisi

Yaz akşamlarının çoğu mangalla birlikte geçer. Mangal ve baharat birleştiği zaman da güçlü bir sivrisinek kovucu haline gelir. Mangal sırasında veya sonrasında baharatları mangala atarsanız, doğal bir sinek ilacı hazırlamış sayılırsınız.

6. Daha Fazla Sarımsak Yiyin

Sarımsak, kokusuyla ve vücudunuzdaki gözeneklerden salınan yapısıyla sivrisinekler ve cildiniz arasında bir bariyer görevi alır. Yaz aylarında biraz daha sarımsak yemek, sivrisinekleri uzak tutacaktır.

7. Nim Ağacı Yağı 

Oldukça özel bir ağaç olan nim ağacı,  bitkilere gelen böceklerden, kanınızı emmek isteyen sivrisineklere kadar birçok canlıyı uzak tutmaya yarar. Nim yağı kullanarak, kendinizi sivrisineklerden koruyabilirsiniz.

 8. Elma Sirkesi

Elma sirkesinin sivrisinek kovucu etkisi bilinen bir gerçektir. Salatalarınızda kullanabilir veya su ile karıştırarak içebilirsiniz. Sarımsak kadar etkili olduğuna emin olabilirsiniz.

9. Bahçenizde Yarasaları Ağırlayın

Yarasalar bir gecede 1000 tane sivrisinek yiyebiliyor. Bunu çok iyi bilen sivrisinekler, yarasayı gördükleri an uzaklaşıyorlar. Evinizin balkonunda veya bahçenizde yarasaların yaşayabileceği kuytu köşeler yapabilirsiniz. Böylece sivrisinekler asla yaklaşmaz.

10. Durgun ve Biriken Suları Yok Edin

Bahçenizde bırakacağınız kova, bidon gibi şeylere su birikir ve bu durgun sular sivrisineklerin üremesi ve yaşaması için harika bir ortam oluşturur. Bu yüzden durgun su oluşturma ihtimali olan tüm eşyalarınızı düzenleyin ve suyun birikmesini engelleyin.

11. Tuzak Kurun

Sivrisinek tuzağı kurmak, sayılarını azaltmak için işe yarayabilir ama daha çok sivrisineğin size yaklaşmasını da sağlar. Karbondioksit üreten sivrisinek tuzaklarının yapılışına dair birçok video ve yazıya ulaşabilirsiniz ama tuzak kurmak yerine yarasa beslemek daha mantıklı bir karar!

Profesyonel Yardım

Eğer doğal yöntemler bir türlü sivrisinek nüfusunun azalmasına yeterli olmuyorsa, Tekniktürk’ten yardım isteyebilirsiniz. Evinize gelip önce sivrisineklerin kaynağını ve evinize girdikleri alanları tespit ederek Bayer marka ilaçlarıyla profesyonel çözümler üretirler. Böylece evinizdeki sivrisinek sorunundan kurtulursunuz. Tekniktürk ekibi sizi rahatsız eden tüm böcek ve sineklerle mücadele etmeye hazırdır.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •