X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Evde Gümüş Böceği Neden Olur?

Evde Gümüş Böceği Neden Olur?

  • 7.12.2016 22:34:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Evde Gümüş Böceği Neden Olur?

Evler, gümüş böceğinin yaşaması için mükemmel koşullara sahiptir. Eğer bir de nemli ve karanlık bölgeler varsa, onlar için bir yaşam umudu oluşturursunuz. Evinizde bir gıda kaynağı bulurlarsa, istilaya başlamak için ihtiyaçları olan tek sebebi de bulmuş sayılırlar.

Gümüş böceği

Gümüş Böceği Nedir?

Başka bir dünyadan gelmiş gibi görünen gümüş böcekleri yani gümüşçünler, gözyaşı şeklinde vücuda sahip böceklerdir. Adlarından da anlayacağınız gibi gümüş renginde görünürler fakat aslında beyazlardır. Çoğu 3-4 inçten fazla büyümez. Evinize girmek için birçok yolu kullanabilirler. Kitaplar veya karton kutular gibi araçlarla evinize girebilirler. Sağlık açısından bir zararı bulunmayan gümüş böcekleri, eğer kontrol altına alınmazsa yiyeceklere zarar verebilir; hatta bazı eşyaları kullanılmaz hale getirebilir.

Gümüş Böceği Nerede Yaşar?

Gümüş böceklerinin bazıları soğuk, nemli ve karanlık yerleri seçerler. Bazıları da sıcaklığa hiç aldırış etmezler. Mutfaklar, dolaplar, banyolar ve kiler, bodrum katı gibi az kullanılan yerler, gümüş böcekleri için yaşam alanıdır. Özellikle de saklanacak yerlerinin sayısı fazlaysa, hiçbir şekilde evinizden ayrılmaz, orada hayatlarını sürdürür ve çoğalmaya devam ederler. 

Gümüş Böceği Ne ile Beslenir?

Eviniz, gümüş böcekleri için açık büfe kahvaltı gibidir. Kağıt ve yapışkanlarla dolu kitaplar, koliler, duvar kağıtları, kumaşlar ve tahıllar gümüş böceklerinin en sevdiği yiyecekleri oluşturur. Tüm bu malzemeler gümüş böceklerinin hayatta kalması için gereken protein, şeker ve nişastaya sahiptir.

Gümüş Böceği Nasıl Ürer?

Gümüş böceğinin türüne bağlı olarak dişiler her gün 200’e yakın yumurta bırakabilir. Bu yumurtaları sıcak ve nemli yerlere bırakırlar. Yumurtadan çıktıktan sonra, gümüş böceğinin yetişkin boyutuna gelmesi için dört ay gerekir. Bu üremenin önüne geçmek için evinizde, yerlerde ve duvarlarda bulunan ve gizlenmeye müsait olan yarıkları kapatmalısınız. Böylece gümüş böcekleri, yumurtalarını bırakacak bir yer bulamaz. Ayrıca elektrik süpürgesinin haşere istilasındaki önemli görevini unutmayın ve gümüş böceklerinin yumurta bırakma ihtimali olan yerleri çekiş gücü yüksek bir elektrik süpürgesi ile süpürün.

Gümüş Böceklerinden Nasıl Kurtulursunuz? 

Gümüş böceklerinden kurtulmak için öncelikle evinizdeki nemli bölgeleri kontrol etmeli ve yuva olarak kullanabilecekleri ve yumurta bırakabilecekleri yarıkları temizleyip, kapatmalısınız. Kapatmak için kullanabileceğiniz birçok malzeme ve yöntem var. Duvarları boyamak veya silikon kullanmak ilk başta alabileceğiniz önlemler. Ayrıca gümüş böceği istilasından kurtulmak için profesyonel böcek ilaçlama firması ile iletişime geçmenizde fayda var. 

Ev İlaçlamada Profesyonel Hizmet, Kesin Çözüm

Eğer kontrol edemeyeceğiniz kadar fazla gümüş böceği varsa ve hem yiyeceklerinize hem de eşyalarınıza zarar vermeye başladılarsa, ev ilaçlamada profesyonel bir şirket  olan ve kesin çözümler sunan Tekniktürk’ü aramalısınız. Evinizdeki zararı en aza indirecek yöntemleri ve Bayer ürünleriyle Tekniktürk, tüm haşerelere karşı mücadelenizde sizin yanınızda. İstenmeyen tüm misafirlerden kurtulmak için profesyonel yardım her zaman en etkili çözümdür.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •