X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Sivrisinekler Bebekleri Isırmayı Sever

Sivrisinekler Bebekleri Isırmayı Sever

  • 7.12.2016 21:51:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Bebekler Sivrisineklerin En Favori Isırmalığıdır

Bebekler, sivrisineğin ilk hedeflerinden biridir; çünkü henüz kendilerini korumayı öğrenememişlerdir ve kanları yetişkinlerinkine göre daha az kirlenmiştir. Sivrisinekler, tıpkı bizim taze meyve ve sebzeleri seçmemiz gibi en genç olanlarımıza yönelir. Sivrisinekler her yerde bulunabilirler. O yüzden bebeklerinizin ısırılmasını istemiyorsanız sivrisinek kovucu yöntemleri bilmeniz gerekiyor.  Öncelikle sivrisinek ısırığına karşı daha korumacı bir tavır takınmalısınız. Savunmasız bebeğinizi sürekli kolaçan etmeli ve yanında bulunmalı, bulunamıyorsanız da yerinize birilerini ayarlamalısınız. Böylece sivrisinek ısırığına ne iyi gelir sorusunun cevabını aramanıza gerek kalmaz. Günümüzde bu durum biraz ütopik görünse de imkânsız değildir.

Sivrisinek

Sivrisinekleri Bebeklerden Uzak Tutmanın Yolları

  • Bebeğinizin yatağında cibinlik kullanın. Eski bir yöntem olsa da bebekleri sivrisinek sokmasına karşı korumak için en etkili yollardan biridir. Üstelik bir kez aldığınız cibinliği yıllarca kullanabilirsiniz. 
  • Bebek odasında, prizlere takılan sivrisinek kovucu aletler bulundurun. Sivrisineklere karşı en etkili koruma yöntemlerinden biri olan bu aletler, bizim duyamayacağımız rahatsız edici sesler çıkararak sivrisinekleri uzak tutar. Farklı türlerde sivrisinekler için değişik frekanslarda oluyorlar, bölgenizde bulunan sivrisineklerin türüne göre bu aletlerden seçmeniz gerekiyor. Bu tür aletlerin bebek gelişimini kötü yönde etkilediğini düşünen çocuk gelişim uzmanları var ama henüz ortada kanıtlanmış bir şey yok, aklınızda bulunsun.
  • Bebeklerinizin giysilerinin açık renklerde olmasına dikkat edin. Sivrisinekler sıcak renkli hedeflere yönelir (kırmızı, turuncu, sarı) ve soğuk renklerden uzak dururlar. Ayrıca tüm vücudu kaplayan giysiler tercih edin. Böylece sivrisinekler ısıracak yer bulamazlar.
  • Bebek odasının pencerelerine sineklik takın. Sivrisinekler başka yerlerden de evlere girebilecekleri için kesin bir çözüm olmaz ama riski minimuma indirir.
  • Sivrisinekler bazı kokulardan da hiç hoşlanmazlar. Nane, sedir ağacı ve tarçın yağlarından yapacağınız karışımları sprey olarak kullanabilirsiniz ama deriyle temas etmemelerine, özellikle bebeklerinize temas etmeyeceklerine emin olarak uygulayın.
  • Bebek odasında bulunduracağınız bir saksı fesleğen ya da biberiye de sivrisinekleri kovmanıza yardımcı olur. Sinekler bu bitkilerinden kokusundan rahatsız oldukları için bebek odanızdan uzak duracaklardır.

Sivrisineklerin Zararları

Sivrisinek ısırıkları sürekli kaşınmalarının yanı sıra birçok hastalığa neden olabilir. Bataklık ve pis suların bulunduğu yerlerde yetişen sivrisinekler sarıhumma, fil hastalığı ve sıtma gibi çok tehlikeli hastalıkların parazitlerini taşırlar ve her ısırık yeni bir risk anlamına gelir. Ayrıca bazı insanların sivrisinek ısırıklarına karşı alerjileri de bulunur. Böyle durumlarda ısırılan kişiyi acilen en yakın sağlık kuruluşuna götürmek gerekir.

Bebeklerde Sivrisinek Isırıklarını Tedavi Etmek

Sivrisinekler aslında ısırmaz. Evrimsel süreçleri boyunca ağızları avından kan emen iğne benzeri bir uzantıya dönüşmüştür. Uzantısını derinize sokarken aynı anda bir sıvı salgılayarak lokal anestezi yapar. Sivrisineklerin ısırdığı anları fark etmemenizin nedeni bundandır. Öyle ya da böyle, kanımızın peşinde olan bu asalak böceklerin ısırdıkları yeri parazit ve mikroplardan arındırmak gerekiyor, unutmayın. 
  • Sivrisineği tam suç anında, bebeğinizin teninde yakalarsanız nazik bir şekilde onu tenden çekin ve ısırılan bölgeye soğuk kompres yapın. Alüminyum klorid içeren bir deodorant da işinizi görür. Böylece şişlik oluşmasını engellemiş olursunuz.
  • Kaşıntıya engellemek için kalamin içeren krem ya da ilaçları kullanın. İçeriğinde hidrokortizon olan merhemler de iş görür. Bebeklere kaşınmamaları gerektiğini muhtemelen anlatamayacağınız için mutlaka bu tür ilaçlardan kullanmanız gerekiyor. Isırılan bölgeyi sürekli kaşımak deriyi hassaslaştırıp enfeksiyonlara davetiye çıkartabilir.
  • Olası enfeksiyonlarda ve beklenmeyen durumlarda mutlaka doktorunuza danışın.
  • Isırılan bölgeyi sirkeyle ovabilirsiniz, böylece enfeksiyon riskini azaltırsınız.
  • Kabartma tozu ve suyla yaptığınız karışımı ısırılan bölgelere sürerek kaşıntıyı önlersiniz.

Tekniktürk’ü Arayın

Sivrisinek sorunu baş edemeyeceğiniz bir noktaya geldiyse Tekniktürk yardım için aramanızı bekliyor. En etkili dezenfeksiyon ve böcek ilaçlama yöntemleriyle biz evinizi yaşanabilir kılarken siz rahatınıza bakın.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •