X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Kulağakaçan Böceği Evlerde ve Apartmanlarda Neden Olur?

Kulağakaçan Böceği Evlerde ve Apartmanlarda Neden Olur?

  • 1.12.2016 14:21:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Kulağakaçanlar Gerçekten Kulağımıza Kaçmaz!

Kulağakaçan böcekleri, ürkütücü kıskaçlara sahiptir. Bu görünüşleri onlardan mümkün olduğunca uzağa gitme isteği uyandırır. Fakat hem adlarındaki ürkütücülük hem de görüntülerindeki vahşilik, karakterleriyle örtüşmez. Kulağa kaçtıklarına dair söylentilerde de gerçeklik payı bulunmamaktadır. Aslında kulağakaçanların insanlara hiçbir zararları dokunmaz. Kıskaçları, kendilerini yiyerek beslenen böceklere karşı bir savunma olarak vardır.

Kulağakaçan

Kulağakaçan Böceklerinin Özellikleri

Kulağakaçan böceklerinin kıskaçları sayesinde onları tanımak çok kolaydır. Kendilerine özel kızıl-sarı ve kahverengi karışımı renkleri de dikkat çeken bir özellikleridir. Genel olarak bahçelerde yaşarlar; çünkü beslenmek için bitkilere ve yumuşak meyvelere ihtiyaç duyarlar. Özellikle yapraklar, en sevdikleri atıştırmalıklardır. Peki, nemli toprakları ve bitkileri seven kulağakaçan böcekleri evlerde ve apartmanlarda neden olur?

Apartmanlar ve evler iki nedenden dolayı kulağakaçanların istilasına uğrar. Biri ev sahiplerinin yaptığı hatalardan kaynaklanır; diğer neden de acımasız hava şartları ve doğal şartların ters gitmesi durumunda, hayatta kalmak istedikleri için gerçekleşir.

Kulağakaçanlar Eve Nasıl Girer?

Kulağakaçanlar evlere girmek için çatlakları, boşlukları ve delikleri kullanırlar. Özellikle eski pencere kenarları, yıpranmış kapılar gibi evinizle dış dünyayı bağlayan tüm girişlerden içeri girebilirler. Aynı zamanda eve almak için taşıdığınız eşyaları da kullanabilirler. Gazetelerin, kutuların, kerestelerin, kitapların ve bitkilerin içine saklanan kulağakaçanları farkında olmadan eve siz de alabilirsiniz. Kulağakaçanların eve girmelerini sağlayan bir başka etmen de ışıklardır. Bazen ışıklardan etkilenip, yaşadıkları yerleri terk edebilirler.

Kulağakaçanları Eve Kaçıran Hava Şartları

Yaşadıkları doğada hayatta kalma şansları azalan kulağakaçanlar, yaşayabilecekleri ve üreyebilecekleri alternatifler ararlar. Isının düştüğü zamanlar, sıcak bir alana ihtiyaçları vardır. Veya havadaki nem oranı azalırsa yeni bir yaşam alanı için telaşa düşerler. Bu gibi durumlarda nemli bir bodrum katı, onlara bir yaşam umudu verir. Islak duvarlardan yerlere damlayan suların sayesinde orada yaşamaları için kusursuz bir ortam oluşturur.

Kulağakaçanların, güve böcekleri gibi evlerinizi istila etme istekleri bulunmaz. Ama doğa şartları, dikkatlerini çeken ışıklar veya yuvalarının (kutu, gazete, kereste vb.) eve taşınmasıyla, kendilerini evlerinizde bulur ve hayatta kalmak için gereken her şeyi yaparlar.

Kulağakaçan Böceklerinden Nasıl Kurtulursunuz?

Evinizde yanlışlıkla istila gerçekleştiren kulağakaçanlardan kendi çabalarınızla kurtulmak biraz zor olabilir. Çünkü öncelikle tam olarak yaşamak için seçtikleri yeri bulmanız ve bu kaynağı ortadan kaldırmanız gerekir. Fakat kulağakaçanlar gizlenmeyi ve sessizliği sevdikleri için yuvalarını bulmanız hiç kolay değildir. Bu sorundan kurtulmanın en geçerli yolu, “Bayer Protection Program” üyesi, profesyonel böcek ilaçlama firması Tekniktürk’e evinizi ilaçlatmanızdır. Profesyonel ve hızlı çözümlerle haşere istilalarına karşı kesin çözüm için Tekniktürk en iyi tercih!

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •