X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / En Tehlikeli Böcek Türleri

En Tehlikeli Böcek Türleri

  • 15.11.2016 18:19:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Dünyada Milyonlarca Böcek Türü Yaşamaktadır

Ekosistemimizde büyük önem taşıyan böcek türleri sayı olarak milyona ulaşıyor. Yeryüzünü paylaştığımız böceklerin büyük bir çoğunluğu zararsız olsa da, bazıları hastalık veya zehir taşıyor. Çeçe sineğinden, termite kadar en tehlikeli böcek türlerini anlattık. Umarız, evinizde hiçbiriyle karşılaşmazsınız. Karşılaştığınız durumlarda da hemen profesyonel böcek ilaçlama firması Tekniktürk’ü arayın ve sizin için çaresine bakalım.

İlaçlama

1- Termitler

Direkt olarak insanlara zararı olmayan termitler, bazı kültürlerde geleneksel bir rol oynar. Fakat bitkilere ve altyapılara büyük zararları dokunabilir. Akkarınca olarak da bilinen termitler, ışıktan kaçtıkları ve karanlıkta yaşadıkları için verdikleri zarar her şey bittikten sonra fark edilir.

2- Bitler

Bir canlı seçip, derisinde yaşamayı seven bitler, doğada yaşayan en büyük baş belalarının başında geliyor. İnsandan hayvana veya hayvandan insana geçen bu canlılarla mücadele etmek de oldukça zorlu. Ayrıca hem hayvanlar hem de insanlar için büyük ölçüde tehlikeli olmalarının sebebi, türler arasında hastalık da taşıyabilmeleri. Fakat saç bitleri herhangi bir hastalık taşımıyor. Vücut bitlerinden korkun.

3- Geyik Kenesi 

Her yıl binlerce kişinin Lyme hastalığına yakalanmasının nedeni geyik keneleridir. Hastalık taşıyan kenenin sizi ısırması durumunda ortaya çıkan Lyme hastalığının ilk belirtisi, ısırığın etrafındaki kızarıklıktır. Bu hastalık kısa sürede göz, kalp ve sinir sistemine zarar verebilir.

4- Ordu Karıncaları

Karşılarına çıkan her şeyi yiyebilen ordu karıncaları, saldırgan ruhlarıyla bilinir. Karıncaların diğer türlerinin aksine, ordu karıncalarının daimi bir yuvası yoktur. Bunun yerine bir yerden diğerine gider ve koloniler kurarlar. Bu gezgin ordu karşısına çıkan böcek ve küçük omurgalıları ortadan kaldırır.

5- Yaban Arısı 

Arıların genel olarak sinirli, hassas ve duygusal oldukları bilinir. Fakat yaban arısı her zaman bir şeye sinirliymiş gibi dolaşır ve bir şekilde sinirlendiği zaman acı verici bir şekilde birkaç kez sokabilirler. Canlarını sıkan her ne ise onu işaretler ve takip ederler. Sokmak için de sürekli olarak fırsat kollarlar. Yani, baş belası olurlar.

6- Karadul

Bir karadul sokmasının acısı büyük olduğu gibi insan vücuduna hasarı da tehlikeli boyutlara ulaşabilir. Hızlı bir medikal müdahale bu zararı en aza indirebilir. Aynı zamanda hızlı müdahalede acının boyutu da düşürülebilir.

7- Puss Tırtılı 

Tüylü ve sevimli görünmesine rağmen, tüylerinin altında gizlenen dikenlere temas edildiği zaman nefes darlığı, göğüs ağrısı, uyuşma gibi oldukça korkunç reaksiyonlara sebep olabilirler.

8- Hamam böceği 

Öncelikle hamam böceklerinin yemek yemeden ve su içmeden aylarca yaşadığını bilmeniz gerekiyor. Zombi özelliklerine sahip hamam böceklerinin birden fazla hastalık taşıdığı ve bu hastalıkların da büyük zararları olduğunu unutmayın.

İlaçlama

9- Parazit Solucanlar

İnsanların veya hayvanların sindirim sistemine yerleşip, kan emerek hayatta kalan parazit solucanlar, uykusuzluk, kusma, bulantı ve sayısız diğer soruna neden olur. Teşhisi zor olan parazit solucanların neden olduğu hastalıkların tedavisi mümkün ama geçen süreç oldukça zorludur.

10- Tahtakurusu

Bu dünyada hafife alınmaması gereken en önemli varlıkların başında tahtakuruları geliyor. Acı verici bir ölüme neden olmasalar da alerjik semptomları ve psikolojik etkileri yadsınamayacak kadar büyüktür. 

11- Ev Çıyanı

Ev çıyanından korkmak için kendisini görmeniz yeterli. Eğer sizi sokarsa, ısırdıkları yer günlerce şiş kalır ve oldukça büyük bir acı verir. 


12- Kurşun Karıncası

Adlarının kurşun karıncası olmasının nedeni, bu tip karınca tarafından ısırılan insanların “kurşun gibi” benzetmesi yapmasıdır. Bir silahla vurulmuş hissi veren bu karıncaların ısırıkları, günlerce acı çekmenize neden olabilir.

13- Pireler

Pireler tehlikeli olarak değerlendirilmese de taşıdıkları hastalık ve mikroplar tehlikeli boyutlara ulaşabiliyor.  


14- Ateş Karıncası 

Nadir durumlarda ölümlere neden olan ateş karıncalarının ısırıkları, uzun süren yanma ve acı ile kendini belli eder.


15- Çeçe Sineği

İnsanlar arasında “uyku hastalığı” başlatan trypanosome tek hücrelisini taşıyan çeçe sinekleri, hayvanlar ve bitkiler için de büyük ölçüde zararlı olabilen bir böcek türüdür.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •