X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Evdeki Küçük Sineklerden Kurtulmanın Yolları

Evdeki Küçük Sineklerden Kurtulmanın Yolları

  • 21.10.2016 15:16:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Yiyecek ve Giyecek Olan Her Yerde Küçük Sinekler Vardır

Evinizin içinde sürekli uçuşan ve sizi rahatsız eden sineklerin oluşması oldukça normaldir. Meyveler, tahıllar, kumaşlar ve evinizdeki diğer malzemeleriniz bu küçük sinekleri kendilerine çekerler. Bu sineklerin bazıları mikrop ve bakteri taşıyabilir. Küçük sineklerle birlikte, karasineklere karşı da önlemler almalısınız; çünkü karasineklerin de birçok bakteri taşıdığı hızlı ürediği ve birçok hastalığa neden olduğu gerçeği vardır. Hem görüntü olarak kirlilik oluşturan hem de mide bulandıran bu küçük sineklerin çeşitlerini anlattık.

Sinek

Meyve Sinekleri

Yetişkin bir meyve sineği 3 ila 4 mm arasında bir uzunluğa sahiptir. Koyu renk gözleri ve esmer toraksları olmasına rağmen, kırmızı bazen de koyu renklerde olabilirler. Nüfusları genel olarak yaz aylarında çoğalır ve hasat zamanı rekor rakamlara ulaşır. İç mekanlarda meyve sinekleri yıl boyunca aktiflerdir. Mayalanmış ürünler, meyve ve sebzelerle beslenirler.

Güveler

Güveler evleri istila eder ve akşamları ışık kaynağına doğru uçmaya başlarlar. Un güvesi, halı güvesi, tahıl güvesi, kürk güvesi gibi çeşitleri bulunan güvelerin hepsi, iç mekan istilacılarıdır ve hem etrafta uçuşurlar hem de eşyalarınıza zarar verirler.

Lağım Sinekleri

Evlerde uçuşan bir diğer sinek türleri de lağım sinekleridir. Boyutları oldukça küçük olan bu sineklerin, evlerin banyo, mutfak ve bodrum katlarında yaşadıkları ve üredikleri görülür. Lağım sinekleri kanalizasyondan ve canlı maddelerden beslenirler.

Küçük Gübre Sinekleri

Küçük gübre sinekleri de evinizde uçan diğer sinekler gibi nedenlerle evinizi istila ederler. Korunmak, beslenmek ve üremek için evler oldukça uygundur. Mantar sivrisineği olarak da bilinen küçük gübre sinekleri, evinizi kısa sürede istila edebilir ve genelde geceleri uçarlar.

Torf Sinekleri

Diğer sineklere göre daha uzun bacaklı ve daha büyük kanatlı olan torf sineklerinin bu kanatları aynı zamanda şeffaf, düz ve pürüzsüz bir yapıya sahiptir. Ayrıca kanatlarda damar desenlerini görebilirsiniz.

Küçük Sineklerden Nasıl Kurtulursunuz?

  • Evinizdeki her türlü istiladan kurtulmak için, haşerelerin üredikleri bölgeyi belirlemek en önemli adımdır. Üreme noktalarını ve bu üreme noktalarının taşıdığı özellikleri belirleyip, evinizde ona göre bir düzenleme yaparsanız, haşere istilasının kontrolünü ele geçirebilirsiniz.
  • Üreme bölgelerini ortadan kaldırmak için deterjan veya sıcak su gibi denemeler maalesef işe yaramaz. Özel kimyasal bileşenlere sahip ilaçları kullanmalısınız. Hangisini kullanacağınıza böceğin türüne göre karar verebilirsiniz.
  • Eğer evinizin bahçesinde üreyip daha sonra da evinize giriyorlarsa, bunu engellemek için bahçenizdeki ıslak toprak miktarını biraz azaltabilirsiniz. Kuru toprak takviye ederek, sineklerin üremesini engelleyebilirsiniz.
  • Eğer küçük gübre sinekleriyle başınız derde girdiyse, toprağınızı havalandırmanız ve büyük ölçüde yeni toprak eklemeniz gerekebilir.
  • Zemin ve üzerinde kullandığınız malzemelerin arasının temiz olduğundan emin olun. Nem ve rutubetin biriktiği bu alanlar için, gerekirse bir tadilatla yeni ve temiz bir zemine sahip olun.
  • Profesyonel yardım alın. Çünkü tüm bu kimyasallarla veya tadilatla uğraşmak sizi yoracaktır.
“Bayer Protection Program” üyesi Tekniktürk, evinizde ve bahçenizdeki küçük sineklerden kurtulmanız için tüm geçerli ve hızlı çözümlere sahip. Huzurla yaşamak ve evinizi davetsiz misafirlerden korumak için Tekniktürk, böcek ilaçlama uzmanı olarak içinizin rahat etmesini sağlayacak.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •