X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Organik Böcek İlaçları: Güvenli, Kolay ve Etkili

Organik Böcek İlaçları: Güvenli, Kolay ve Etkili

  • 21.10.2016 14:59:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Haşere İlacını Kendiniz Yapın

Yüzyıllar önce insanlar özel ilaçlarla bahçelerini, tarlalarını ve evlerini ilaçlama imkanı bulamıyorlardı. Günümüzde üretilen kimyasal çözümler yoktu ve haşere sorununu doğal yollardan çözmeye çalışıyorlardı. İşe yarayan birçok tarif var ve bu tarifleri yapmak çok kolay. Tarlada, bahçede veya evde kullanabileceğiniz organik böcek ilaçlarının tariflerini aşağıda bulabilirsiniz.

Böcek İlaçlama

Maun Yağı

Hintliler için oldukça önemli olan Maun yağı, gezegendeki en güçlü doğal ilaçların başında gelir. Oldukça acı olan maun yapraklarından yapılan bu yağı ilaç olarak kullanılabilir hale getirmek için maun yağı spreyi ve organik sıvı sabun kullanın. Karıştırdıktan sonra sprey kutusu içine koyup, sıkabilirsiniz.

Tuz Spreyi

Himalaya Kristal Tuzu, böcek ilacı olarak oldukça etkili. Özellikle örümceklere ve maytlara karşı kullanabileceğiniz tuzu, biraz sıcak su ile karıştırıp, haşere istilası olan yere sıkabilirsiniz.

Sabun, Portakal Yağı ve Sabun

Bu tarif için üç kaşık saf sıvı sabuna, çok az portakal yağı ve 5 litre suyu karıştırmanız gerekir. Karışımınız ne kadar iyi olursa, tarifiniz de o kadar etkili olur. Sümüklü böcekler üzerinde oldukça etkili olan bu tarif, hamamböcekleri ve karıncalarda da etkisini gösterir.

Okaliptüs Yağı

Baş ağrısına bile iyi gelen okaliptüs yağı, doğal böcek ilaçlama yöntemleri için de etkili bir malzemedir. Böceklerin bulunduğu yerlere birkaç damla okaliptüs yağı damlatın, siz daha arkanızı dönmeden orayı terk edeceklerdir.

Soğan ve Sarımsak Spreyi 

İkisini su ile karıştırıp biraz dolapta beklettikten sonra, bulunduğunuz ortama sıktığınız zaman sizin bile dayanamayacağınız bir koku ortaya çıkabilir; bu yüzden elbette böcekler de ortamı anında terk ederek, eşyalarını toplayıp, kokudan mümkün olduğunca uzaklaşmaya çalışırlar.

Kasımpatı Spreyi 

Kokusuyla birçok böceği uzaklaştıran kasımpatının, aynı zamanda haşerelere karşı kimyasal bir gücü de bulunur. Haşereler, kasımpatı spreyine fazla maruz kaldıkları takdirde sinir sistemleri zarar görebilir ve felç geçirmelerini sağlar. Kasımpatı spreyini kendiniz yapabilirsiniz. 100 gram kuru kasımpatı çiçeği ve 1 litre suyu 20 dakika boyunca kaynatın, soğuduktan sonra sprey olarak kullanın. Bu karışıma nim yağı eklediğiniz zaman daha etkili bir ilaç üretmiş olursunuz.

Salatalık

Özellikle gümüş böceği gibi haşerelerin uzak durmasını sağlayan salatalık, kabuklarıyla harika bir böcek ilacı olma özelliği taşır. Taze salatalık kabuğunu koyabileceğiniz böcek yuvaları ve böceklerin saklanabilme ihtimali olan noktalara koyarak, böceklerin evlerini terk etmelerini sağlayabilirsiniz.

Profesyonel Böcek İlaçlama

Eğer doğal yollarla uğraşacak vaktiniz yoksa veya tüm bu dertle uğraşmak istemiyorsanız Tekniktürk’ü arayın. Siz rahat rahat çayınızı yudumlarken, Tekniktürk tüm haşere problemlerini ortadan kaldıran çözümlerle hepsini evinizden uzaklaştırır. Profesyonel böcek ilaçlama şirketi olan Tekniktürk, “Bayer Protection Program” üyesidir ve tüm haşerelere karşı en hızlı çözümleri sunar.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •