X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Fare Nerede Yaşar? Yuvasını Nereye Yapar?

Fare Nerede Yaşar? Yuvasını Nereye Yapar?

  • 26.9.2016 12:05:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Fareler Hızla Ürer ve Her Yerde Rahatlıkla Yaşar

En zararlı memeli hayvanlar arasında gösterilen fareler, hızlı üreme ve hemen her şeyi tüketebilme özelliklerine sahiptirler. Güçlü dişleri sayesinde mermeri bile kemirebildikleri gibi farklı fare türleri, yaşam alanlarına göre fare gıdaları daha çok tüketirler. Aynı şekilde doğaya ve yeni şartlara uyum sağlamakta yetenekli oldukları için de, birbirinden çok farklı ortamlarda ve mekanlarda yaşayabilirler.

Fare

Fareler Cinslerine Göre Çeşitli Yerlere Yuvalanırlar!

  • Lağım Faresi - Sıçan: Lağım fareleri, isimlerinden de anlaşılabileceği gibi genellikle yer altında bulunan lağımlarda, depolarda, kanalizasyon sistemlerinde yaşarlar. İnsanların yaşam alanlarına yakın bölgelerde yaşadıkları için diğer farelere kıyasla daha uzun yaşadıkları gibi, yeni ortamlara adapte olma konusunda da oldukça başarılıdırlar. Tropikal bölgeler, ılıman şehirler, tarım arazileri, ormanlık alanlar, daha serin bölgeler olmak üzere çeşitli bölgelerde yuvalanabilirler.
  • Ev Faresi - Çatı Faresi: İnsanların yaşam alanlarında ve etrafında en sık görülen fare çeşitlerinden olan ev faresi ve çatı faresi, Avrupa nüfusunun üçte birini öldüren hıyarcıklı vebanın da salgına dönüşmesinden sorumludurlar. Farelerin zararlarının en büyük boyutlusunun görülmesine sebep olan ev fareleri, üzerlerinde yaşayan pirelerin insanlara bulaştırdığı bakterilerden kaynaklanır. Evlerde, depolarda, çatılarda, bodrumlarda yaşayabildikleri gibi ılıman bölgelerde, tropikal ortamlarda, ekili arazilerde, ormanlık bölgelerde, serin alanlarda yaşama becerisine sahiptirler. ABD’den Asya’ya kadar çok geniş bir alan, ev faresinin ve çatı faresinin yuvalanabileceği bölge olarak kabul edilir.
  • Yaban Fareler: Tarla faresi, çöl faresi, kör fare gibi fare türleri daha çok yaban hayat şartlarına uyum sağlamayı başarmışlardır. Tarla faresi, ekili araziler, fidanlık, sera gibi arazilerde yaşarlar ve toprağın altına yuvalanırlar. Çöl faresi ve kör fare ise daha sıcak bölgelerde yaşama yeteneğine sahiptirler. Sıcak ve kurak alanlarda, küçük ve büyük taşların arasına yuvalanan çöl fareleri, hiç su içmeden yaşayabildikleri için en sıcak bölgelere bile direnç gösterirler. Özellikle Doğu Afrika’da daha sık görülen kör fareler de, kurak bölgelerde yaşayabilecek yeteneklere sahiptirler.

Fare ile mücadele

Antarktika Dışında Hemen Hemen Her Yerdedirler!

Fare nerede yaşar sorusuna fare türlerine göre birçok farklı cevap verilebilir. Ancak en sıcak bölgelerden sulak arazilere kadar farklı alanlarda yaşayabilecek yeteneklere sahip oldukları için “Fareler nerede yaşar?” sorusunun en net cevabı, “Antarktika dışında her yerde yaşayabilirler” olacaktır. Sibirya tundralarında bile yaşayabilmelerine rağmen kutup iklimi, besin kaynakları, toprağın donmuş olması gibi nedenlerle Antarktika, farelerin yaşam alanı olmaya elverişli değildir.

Fare ile Mücadelede Profesyonel Çözüm

Çatı faresi, fındık faresi, lağım faresi gibi türlerin insanlara yakın yaşamaları, farelerin doğrudan zararlarını arttırırken, tarla faresi gibi yaban fare türlerinin ekili arazilere yuvalanmaları da ekinlere ciddi zararlar verir. Bu nedenle profesyonel bir yardım almak ve haşere ilaçlama firmalarına başvurmak, fare ile mücadele konusunda kesin çözüm elde etmenizi sağlar.

Bayer Koruma Programı üyesi olan ve sadece Bayer ürünleri kullanarak 15 gün ile 1 ay içerisinde fare nasıl yok edilir sorusuna kesin cevaplar sunan Tekniktürk, fare ilaçlamaya bilimsel yaklaşıyor. Analizler yaparak sorunun kaynağını tespit ediyor ve fareden kurtulma yolları hakkında bir daha düşünmemenizi, kendinizi güvende hissetmenizi sağlıyor.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •