X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Klozetten Fare Çıkar mı?

Klozetten Fare Çıkar mı?

  • 26.9.2016 11:51:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Fareler Çok İyi Bir Tırmanıcıdır

Doğanın en tehlikeli memeli canlıları arasında yer alan fareler, diğer birçok kemirgene ve haşereye göre üstün özelliklere sahiptirler. Güçlü ön dişleri ile hemen her şeyi kemirip ısırabildikleri gibi, keskin tırnakları ve uzun kuyrukları sayesinde de çok iyi tırmanma özellikleri bulunur. Hızlı hareket etme yeteneklerinden de yararlanarak en dik yüzeylere bile başarılı bir şekilde tırmanabilirler.

Fare

Bunun dışında fareler hakkında en merak edilen sorulardan biri de ‘tuvaletten fare çıkar mı?’dır. Bu soruya olumlu bir cevap verilmesi gerekir. Çünkü tırmanma kabiliyetleri dış yüzeylerde olduğu gibi, iç yüzeylerde ve borularda da geçerlidir. Yani klozette fare görmek mümkündür.

Dağcı Gibi Davranan Fareler Korku Filmi Yaşatır!

Genellikle eski binaların kanalizasyon bağlantıları ve tuvalet altyapıları bakımsız durumdadır. Kanalizasyona bağlanan boruların kırık ve çatlak olmalarıyla birlikte, yıllar içinde içlerinde pisliklerin ve hatta çöplerin birikmiş olması, lağım farelerinin bu borulara yönelmelerine neden olacaktır. Güçlü arka ayakları ve mükemmel tutuş sağlayan ön ayakları ile binalara ya da ağaçlara tırmanabildikleri gibi boruların içinde de hareket edebilirler.

Fareler İyi Birer Yüzücüdürler

Burada akla gelen ilk soru, boruların içindeki suya rağmen farelerin nasıl hareket ettiğidir. Fareler kemirgen özellikli memeli hayvan olmalarına rağmen çok iyi yüzücüdürler. Ön ve arka ayaklarına ek olarak kuyruklarını da kullanarak, suyun içinde hızlı hareket edebilir ve bu güçle boruların içinden tırmanabilirler. Özellikle kanalizasyonda yaşayan sıçanlar, yüzme konusunda oldukça başarılıdırlar. Yeterli besin kaynağına sahip oldukları sürece insanlarla çok sık temas kurmasalar da hızlı üremeleri ve toplu yaşamaları nedeniyle, zaman zaman besin bulmak için evlere ve yaşam alanlarına yönelirler.

Fare

Riskli Katlar…

Yaşam alanlarına yani evlere ve iş yerlerine yönelecekleri zaman en çok tehlikede olan grup da, zemin katlarda ve ilk katlarda yaşayan insanlardır. Güçlü ve hızlı tırmanabilme özellikleriyle kanalizasyondan kolayca ulaşılabilen bu riskli katlar, klozetler dışında da farelerin en sık görüldükleri alanlardır. Bu nedenle özellikle eski binaların alt katlarında yaşayan insanların sık sık fare kontrolü yapmaları, klozetlerini ve tuvaletlerini temiz tutmaları, bu alanların etrafına fare kapanları yerleştirmeleri, farelerin zararlarından korunmalarına yardımcı olacaktır.

Ayrıca alaturka tuvaletler için tasarlanan wc matik türü, deliğe yerleştirilen ve farelerin yüzeye çıkmasını önleyen kapaklı ürünlerden de yararlanılabilir. Wc matikler yukarıdan açılacak şekilde tasarlandıkları için, aşağıdan yani delikten gelecek farelerin kapağı açıp üste çıkmaları oldukça zordur.

Profesyonel Destek Alın

Fareler tüm bu tırmanma ve yüzme yeteneklerine rağmen genellikle klozetlere yönelmezler. Yani klozette fare görmek, yetenekleri nedeniyle mümkündür ama bu çok istisnai bir durum olarak kabul edilir. Yine de özellikle zemin katlar ve alçak katlarda yaşayan insanların, fare ile mücadele konusunda daha dikkatli olmaları ve fareden korunma yollarını uygulamaları gerekir. 

Tüm önlemlere rağmen evde fare varsa, uygulanacak en doğru yöntem ise bir haşere ilaçlama firmasından destek almak olacaktır. Fare ilaçlama konusunda uzman kadrosu ve bilimsel yöntemler ile hizmet veren Tekniktürk, 15 gün ile 1 ay arasında bu soruna karşı kesin çözümler elde etmenizi sağlar. Bayer Koruma Programı üyesi olan ve yalnızca Bayer ürünlerini kullanan Tekniktürk ile tuvaletten fare çıkması durumunda en hızlı ve etkili çözümlere sahip olursunuz.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •