X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Fare Kapanları Nasıl Kullanılır?

Fare Kapanları Nasıl Kullanılır?

  • 26.9.2016 11:19:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Fare Kapanları Kullanım Olarak Oldukça Pratiktir

Doğanın en zararlı memelileri arasında yer alan fareler için hemen her şey besin kaynağı olarak görülebilir. Güçlü dişleri sayesinde mermeri bile kemirebildikleri için mobilyalar, kablolar, depolardaki eşyalar ve kıyafetler, besinlerle birlikte tehdit altındadır. Ayrıca farelerin zararları bunlarla sınırlı değildir. Fare pisliği ve fare idrarı ile ölümcül hastalık hastalıklar bulaşabildiği gibi, fare ısırması ve fare kemirmesi nedeniyle insanlar ve ev hayvanlarının özellikle yumuşak dokuya sahip kulak, burun, parmak, dudak gibi uzuvları da tehlike altındadır.

Tarla faresi, çöl faresi gibi yaban fare türleri daha çok açık arazilerde, ekili alanlarda, seralarda ve fidanlıklarda yaşarken; ev faresi, fındık faresi, çatı faresi, lağım faresi, sıçan gibi fare çeşitleri de evlerde ve insanlara yakın alanlarda yuvalanırlar. Şartlara uyum sağlama ve hızlı üreme özellikleriyle de yuvalandıkları yerleri istila ederler. Bu nedenle evde fare varsa ya da arazinizdeki fare ile mücadele yöntemlerini araştırıyorsanız, fare kapanlarını mutlaka değerlendirmelisiniz. Peki, fare kapanı çeşitleri nelerdir ve bir fare kapanı nasıl kullanılır?

Fare kapanı

Fare Yakalama Kapanları

  • Klasik Yaylı Kapan: Nalburlarda kolaylıkla bulabileceğiniz klasik yaylı kapanlar, evinizde var ise kullanabileceğiniz kapanların başında gelir. Farelerin en sevdikleri yiyeceklerin başında gelen kaşar peyniri ve fıstık ezmesi gibi besin maddelerini yerleştirmeniz gereken bu kapanları, fare yuvası olması muhtemel alanların yakınına, dolap ve tezgah altına, çatı arasına ve bodrum, garaj gibi alanlara koyabilirsiniz. Her yaylı kapan tek bir fare üzerinde etkili olduğu için de evinizdeki farelerden kurtulmak için birçok kapan kullanmalısınız. Tabii ev hayvanlarının ve çocukların ulaşamayacağı yerlere koymanız gerektiğini de unutmayın.
  • Fare Yapışkanları: Üzerlerine farelerin sevdikleri yiyeceklerin yerleştirilebildiği fare yapışkanları, farelerin yuvalandıkları bölgelere, dolap altı, tezgah altı, kapı eşiği önü gibi alanlara koyulabilir. Yemi almak için fare yapışkanlarının üzerine çıkacak fareler, buradaki güçlü yapıştırıcılar nedeniyle yapışacak ve kaçamayacaktır. Buralara yapışan fareler, kurtulmak için çabaladıkça gövdeleri ve başlarıyla tamamen yapışırlar ve kaçmaları oldukça zorlaşır. Ancak kimi durumlarda fareler bu tuzaklardan kurtulmak için ön ve arka ayaklarını kemirebilirler.
  • Fare İstasyonu: Hem ekili arazilerde hem de evlerde ve yaşam alanlarında kullanılabilecek fare istasyonları, içlerine farelerin sevdikleri yiyeceklerin zehirlenerek yerleştirildiği kapanlardır. Aynı anda birkaç fareyi birden zehirleyebilmeye yarar. Dolap altı, kapı kenarı, çatı arası, depo gibi alanlara yerleştirilecek fare istasyonları, zehirli yemlere farelerin en kolay ulaşacağı şekilde tasarlanırlar.
Ancak kimi durumlarda fareler bu zehirli yemleri tüketmelerine rağmen istasyondan kurtulurlar. Fare zehirlerinin anında etki göstermemesi nedeniyle kurtulan fareler, birkaç gün içerisinde kolay ulaşılamayan bölgelerde, döşeme ve çatı arası gibi alanlarda ölürler. Bu da hem hastalıkların yayılmasına hem de fare ölüsü kokusu nedeniyle evinizin yaşaması güç bir alana dönüşmesine neden olabilir. Çözüm olarak eczanelerden ve zirai ürünlerin satıldığı dükkanlardan alınan fare ilaçları ise sizi rahatsız edecek şekilde koku yaparken, Tekniktürk’ün kullandığı Bayer ilaçları kokusuzdur ve sizi rahatsız etmez.

Fare kapanı

Fare Yakalama Kafesleri

Fare kapan çeşitlerinin tamamı öldürmek üzerine tasarlanmamıştır. Telli tasarlanan fare yakalama kafesleri, farelerin canlı yakalanarak yaşam alanlarından uzaklaştırılmasını sağlar. İçlerine farelerin sevdikleri yiyecekleri zehir bulaştırmadan yerleştirebileceğiniz fare yakalama kafesleri, yeme gelen farelerin kafesin içine hapsedilmesini sağlar. Bu şekilde yakalanan fareler, evlerden, ekili arazilerden ve fidanlıklardan uzak bölgelerde serbest bırakılabilir.

Profesyonel Yardım Alın

Evinizdeki ya da arazinizdeki fare problemi nedeniyle fare kapanı nasıl yapılır diye düşünüyorsanız atacağınız en doğru adım, haşere ilaçlama firmalarından profesyonel yardım almak olacaktır. Fare ile mücadele yöntemleri genellikle fareler üzerinde kısıtlı bir etki sağlarken, Bayer Koruma Programı üyesi Tekniktürk, uzman kadrosu ile kesin çözüm sunar.

Koku yapmayan Bayer ürünlerini kullanan ve 15 gün ile 1 ay arasında sonuç almanızı sağlayan Tekniktürk, teknik analizlerle problemin kaynağını tespit eder, en etkili yöntemi uygular ve geride hiçbir iz kalmamasını sağlar. Böylece fare kapanları ile zaman kaybetmemiş ve farelerin zararlarından hiç etkilenmemiş olursunuz.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •