X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Fare Zehri İnsanı ve Diğer Hayvanları Öldürür mü?

Fare Zehri İnsanı ve Diğer Hayvanları Öldürür mü?

  • 26.9.2016 11:04:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Fareler Neredeyse Her Yaşam Şartının Üstesinden Gelerek Hayatta Kalabilir

Kemirgenler arasında en zararlı ve tehlikeli türlerden olan fareler, hızlı üreme ve toplu yaşama özelliklerine sahiptirler. Bu da farelerin zararlarının artmasına neden olur. Ev faresi, çatı faresi, lağım faresi, sıçan gibi fare çeşitleri evlerde ve insanların yaşam alanlarına yakın bölgelerde yuvalanırken tarla faresi, kör fare gibi türler de ekili arazileri, seraları, fidanlıkları tercih ederler. Kısacası fareler çok soğuk alanlar hariç hemen her şartta yaşayabilirler.

Fare zehri

Fare ısırması ve fare kemirmesi ile besin kaynakları, mobilyalar, kıyafetler ve eşyalar zarar görebildiği gibi ev hayvanları ve insanlar da tehlike altındadır. Ayrıca fare pisliği ve fare idrarı da ölümcül hastalıkları ve salgınları insanlara bulaştırabilmektedir. Bu nedenle üretilen ve farelerden kurtulma yolları arasında en etkili seçeneklerden olan fare zehri, farklı uygulama yöntemlerine sahip olsa da son derece etkilidir.

Fare Zehri Kullanırken Dikkatli Olmalısınız

Fare zehirlerinin çalışma prensibi kanın pıhtılaşmasını durdurma üzerine kuruludur. Damar tıkanıklığı ve kanın pıhtılaşması sorununu tedavi etmekte kullanılan antikoagülan maddesinin kullanıldığı fare zehri, yüksek dozda etkili madde içerdiği için kılcal damarlarda kanın çok hızlı hareket etmesine yol açar. Bu da fareler için iç kanama ve iç organların parçalanması anlamına gelir.

İlk nesil zehirlere karşı fareler zaman içinde bağışıklık kazandıkları için, geliştirilen bu yenil nesil fare zehirleri çok güçlü ve etkilidirler. Yine de anında değil de birkaç gün içerisinde etkili olurlar ve zehirle temas eden farenin kurtulma şansı yoktur. Ancak zehrin bu kadar güçlü olması, sakıncaları da beraberinde getirir. Sıvı halde bulunabilen fare zehri içmek ya da tablet ve yem halindeki fare zehrini yemek, fareler üzerinde olduğu kadar insanlar ve diğer hayvanlar üzerinde de etkili olur.

Fare zehri

İnsan ve Hayvanlar Üzerindeki Etkileri

  • Birkaç günlük süre içerisinde etkili olan fare zehirleri, farelerin vücutlarında etkilerini gösterdikten sonra da zehirli olmaya devam ederler.
  • Yani diğer ilaçlarda olduğu gibi zaman içinde etkilerini yitirmezler.
  • Bu nedenle bir fare ölüsüyle temas etmek de diğer canlılar için tehlikelidir.
  • Bu bilgiler ışığında akla ‘fare zehri insanı öldürür mü?’ sorusu gelir. Cevabı ise evettir. Yani insanlar fare zehri içmeleri ya da yemeleri durumunda hayati tehlikeyle karşı karşıyadırlar.
  • ‘Fare zehri insanı nasıl öldürür’ sorusunun cevabı ise fareler ile insanların biyolojik özelliklerinin oldukça benzeşiyor olmasıdır.
  • Fareler için hazırlanan zehirler de insanlar üzerinde etkilidirler. Ancak alınan miktara göre etki süresi değişir.
  • Bu nedenle fare zehri insanı ne kadar sürede öldürür sorusuna kesin bir cevap vermek mümkün değildir. Bilerek ya da bilmeyerek alınan yüksek dozda fare zehri birkaç saat ile birkaç gün arasında etkili olabilir.
  • Fare zehirleri insanlarda olduğu gibi diğer hayvanlar üzerinde de ölümcül sonuçlara yol açar. Çünkü fare ölüsü, uzun bir süre boyunca zehri bünyesinde barındırır ve zehir hala etkilidir.
  • Özellikle ekili arazileri ve fidanlık alanları yuva olarak seçen tarla faresine karşı kullanılan fare zehirleri, baykuş, yılan, kartal gibi doğal fare avcıları için tehlikelidirler.
  • Zehirlenen farelerin açık alanlarda ölmeleri ve leşlerinin toplanmaması, farelerle beslenen canlıların da bu zehirli leşleri yemelerine neden olur. Böylece zehirli leşleri yiyen canlılar da ölümle yüz yüze gelirler.
  • Ev hayvanları da hem zehrin etkisiyle ölen hayvanları yedikleri için, hem de kapanlardaki fare zehirleriyle doğrudan temas ettikleri için etkilenebilirler.
  • Sıvı, tablet ve yem halindeki zehirleri yiyen kedi ve köpek gibi ev hayvanları, gerekli önlemler alınmazsa kısa sürede ölebilirler.
  • Bu nedenle fare zehriyle temas eden hayvanlar ve insanlar, mutlaka en kısa sürede sağlık kuruluşlarında tedavi altına alınmalıdırlar.

Profesyonel Destek Alın

Doğanın en zararlı canlıları arasında yer alan fare ile mücadelede etkili sonuçlar elde etmek bireysel çabalarla oldukça zordur. Fareden kurtulma yolları genellikle sayılarını azaltmaya yarasa da, kesin çözüm için profesyonel haşere ilaçlama firmalarına başvurmak gerekir. Bayer Koruma Programı üyesi Tekniktürk, fare zehri ve diğer yöntemleri düşünmenize gerek kalmayacak çözümlerle bu problemden tamamen kurtulmanızı sağlar.

Fare ilaçlama için sadece Bayer ürünlerini kullanarak 15 gün ile 1 ay arasında etkili sonuçlar sunan Tekniktürk, uzman kadrosu ile problemin kaynağına iner. Analizlerin ardından gerekli işlemleri uygular ve geride hiçbir iz ya da etki bırakmaz. Size de yaşam alanınızda huzuru hissetmek kalır.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •