X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Böcek İlaçları Kokar mı?

Böcek İlaçları Kokar mı?

  • 26.9.2016 10:33:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Böcek İlaçlarının Etkisi Kokulu ya da Kokusuz Olmasına Bağlı Değildir

Böcek ilaçlarının kokulu ya da kokusuz olması, ilacın böcekler üzerinde ne kadar etkili olduğunu göstermez. Böcek ilaçları, böcekleri kokularıyla değil; temas yoluyla öldürür. Yani böceğin ilacın olduğu yerden geçmesi, ilaçla direkt olarak temas etmesi gerekir. Bu da kokulu böcek ilaçları iyidir, kokusuz olanlar kötüdür gibi bir düşüncenin yanlış olduğunun kanıtıdır.

Böcek İlaçları

Kokulu İlaçlama ile Kokusuz İlaçlama Arasındaki Fark Nedir?

Evlerde kullanılmasına izin verilen böcek ilaçları, halk sağlığı ilaçları da denilen kokusuz böcek ilaçlarıdır. Profesyonel böcek ilaçlarının etkisi ise 30 gündür. Birçoğu toksik madde içeren ve solunduğu ya da cilde direkt temas edildiği durumlarda, sağlık sorunlarına yol açan kokulu böcek ilaçlarının evlerde kullanılması yanlış bir yöntemdir. Özellikle küçük çocuklar, hayvanlar ve solunum yolu rahatsızlıkları olanlar, kokulu ilaçlamanın yapıldığı yerlerde bulunduklarında ciddi sağlık problemleri yaşayabilirler.

İlaçlama Yaparken Bunlara Dikkat Etmelisiniz

  • Kokulu ya da kokusuz fark etmez, ilaçlama yaparken vücudunuzu tamamen kapatan giysiler giymeli, şapka, eldiven ve maske kullanmalısınız.
  • Piyasada satılan böcek ilaçlarının üzerinde kullanma talimatları bulunur. Bunları okumadan ilaçlama işine kesinlikle girişmemelisiniz.
  • Böcek ilaçlarını muhafaza ettiğiniz yerin sıcaklığına da dikkat etmelisiniz. Uygun olmayan sıcaklıklar böcek ilaçlarının yapısını bozabilir. Bu, ilacın etkisinde azaltma meydana getireceği gibi, sağlığınız için ciddi problemlere de yol açabilir.

Profesyonel İlaçlama Hizmeti ile Sağlığınızı Güvenceye Alın

Evinizi ilaçlatmadan önce haşerelere karşı önlem almaya çalıştığınız halde sorunu çözemediyseniz, ilaçlama yaptırmak kaçınılmazdır. Böceklerle mücadele etmek kolay değildir. Çünkü ortalıkta görünen birkaç böceğin öldürülmesi kesin çözüm değildir. Hangi ilacın hangi yöntemle kullanılması gerektiği, böceklerin yuvalarının bulunması, ilacın kalitesi ve sağlık açısından sorun yaratmayacak şekilde uygulanması profesyonel böcek ilaçlama firmalarının işidir.

Haşere ilaçlamada deneyimi ve uzmanlığı ile profesyonelliğini kanıtlamış olan Tekniktürk, kullandığı Bayer marka böcek ilacıyla böcekleri evinizden uzakta tutarken sağlığınızı da tehlikeye atmamanın güvencesini sunar.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •