X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Mutfaktaki Böceklerden Nasıl Kurtulurum?

Mutfaktaki Böceklerden Nasıl Kurtulurum?

  • 22.8.2016 11:41:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Böcekler, Mutfağınızı Ziyaret Etmeyi Severler

Siz onların küçük olduklarına bakmayın; böcekler zor yaşam koşullarına ve uzun süreli açlığa birçok canlıdan daha fazla dayanıklılar. Ama neden mutfak gibi yiyecek deposu yerler varken kendilerini zora sokup aç kalsınlar ki?

Böcek

Haşerelerle Neden Çoğunlukla Mutfakta Karşılaşırız?

Böceklerin evlerde en çok görüldüğü yerler mutfaklardır. Sebebi ise çok basit: Hayatlarını devam ettirmeleri için yiyeceğe ihtiyaçları vardır. “E mutfakta gündüzleri de birçok yiyecek bulunuyor, neden böcekleri daha çok geceleri dolaşırken görüyorum?” diye düşünüyorsanız şunu söyleyelim: Her canlının bir yaşam tarzı var, böceklerinki de geceleri ayaklanmak. Kendileri karanlıktan hoşlanıyorlar.

Mutfakta Rastlayacağınız Haşereler

Mutfağınızda en sık rastlayacağınız haşere türleri hamam böcekleri, kalorifer böcekleri, karıncalar ve kemirgenlerin en ev severlerinden biri olan farelerdir. Bu canlılar için mutfağınızın her metrekaresi ziyafet cenneti olabilir.

Hamam Böceği Susuz Yaşayamaz

Tüm canlılar için hayat kaynağı olan su, hamam böceklerinin de hayatlarını devam ettirmeleri için olmazsa olmaz bir ihtiyaçtır. Yani sadece yiyecekler değil; mutfağınızda bulunan en ufak bir su birikintisi bile hamam böceklerinin mutfağınıza doluşup yuva yapmaları için davetkâr bir neden.  

Fareler Beslenmek için İnsanlara Yakın Olurlar

Evde fare sorunu çok eski bir sorundur. Her ne kadar insan gördüklerinde kaçsalar ve fareyi yakalamak kolay olmasa da fareler, yiyecek bulmak için oldum olası insanlara yakın yaşayan canlılar olmuşlardır. Mantıkları şu: Hazır bu evde yemek pişiyor, neden karnımı doyurmak için ihtiyacım olan besini gidip dağda bayırda arayayım?

Karıncalar Tatlıya Bayılır!

Şeker, karıncaların en sevdiği tattır. Kavanozun kapağından akan birkaç parça reçel damlası için tüm ekip hiç üşenmeden konvoy oluşturur, mutfağınıza gelir, bir de bu müthiş tada kolayca ulaşabilmek için evinizin yakınlarına ya da evdeki kuytu köşe yerlere yuva yaparlar.

Böcek

Böceklerin Mutfağınıza Gelmelerini Önlemek için Neler Yapmalısınız?

  • Yiyeceklerin üzerlerini hiçbir zaman açıkta bırakmamalısınız.
  • Yere düşen kırıntıları zaman geçirmeden elektrikli süpürge ile temizlemelisiniz.
  • Bulaşıkları bekletmeden yıkamalı, bulaşık makinesinin kapağını kapalı tutmalısınız.
  • Çöp kutularını düzenli olarak boşaltmalı ve yine kapaklarını açıkta bırakmamalısınız.
  • Böcekler evinize pervazlardan, kapı altlarından, duvarlardaki çatlaklardan ve yarıklardan, lavabolardan girerler. Bu bölümlerdeki açıklıkları dolgu malzemeleri ile kapatmalısınız.
  • Muslukları tamir etmeli, banyo ve lavabo kenarlarını, tezgâh üstlerindeki suları kurulamalısınız.
  • Satın aldığınız meyve ve sebzelerin üzerlerinde böcek yumurtaları olabilir. Bu yumurtalar daha sonra böceklerin oluşmasına yol açabilir. Bu yüzden aldığınız meyve ve sebzeleri güzelce yıkamalısınız.
  • Böcekleri evinizden uzak tutmak için doğal malzemelerden de faydalanabilirsiniz. Acı biber, tarçın, biber yağı, kekik, lavanta, tebeşir ve sabun, böcekler için aşırı iticidir. Eşiklere, böceklerin evinize girdiği noktalara, kuytu kenar bölgelere, süpürgeliklere bu malzemeleri koyabilirsiniz. Sedir yağını su ile karıştırıp bu bölgelere püskürtebilirsiniz.
  • Tespit ettiğiniz böcek yuvalarına çamaşır suyu damlattığınız bezlerden koyabilirsiniz. Hijyen, böceklerin en sevmediği şeydir.

Profesyonel İlaçlama ile Böcekler Evinizden Çok Çok Uzakta

Böcekler, mücadele edilmesi zor canlılardır. Sadece ortalıkta görünen birkaç böceği öldürerek onlardan kurtulamazsınız. Yuvalarını bulmak, girişlerini engellemek, haşere türüne uygun böcek ilaçlarını kullanmak profesyonel böcek ilaçlama firmalarının işidir. Haşere ilaçlamada uzmanlığını kanıtlamış olan Tekniktürk, kullandığı Bayer marka böcek ilacı ve yılların verdiği deneyimiyle mutfağınızdaki her türlü haşereden en kısa zamanda kurtulmanızı sağlar.
 

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •