X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Ev Güvesi (Yün Güvesi) Nasıl Yok Edilir?

Ev Güvesi (Yün Güvesi) Nasıl Yok Edilir?

  • 01.08.2016 11:24:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Dolabınızda Toz Gördüğünüz Zaman Orada Güve İstilası Olduğunu Bilmelisiniz

Tineola Bisselliella olarak da bilinen dokuma güveleri, rahatsız oldukları zaman saklanırlar. Bu yüzden güve istilasını ve kıyafetlerinizde bıraktıkları zararları fark etmeniz zaman alabilir. Dokuma güveleri, kumaş güvelerinin arasında en sık rastlanan güvelerdir. Yetişkinlerin kafasının üzerinde kırmızıya renge yakın kıllar vardır. Güveler, kelebeklere benzese de, farklı özellikler taşırlar. Işığı ve uçmayı sevmezler. Bu yüzden dolapların karanlık köşelerinde yaşarlar. Bir istila söz konusu olduğunda, güve çeşitleri dolabınızda toz ve kir bırakırlar. Bu nedenle nereden geldiğini anlamadığınız bir tozla karşılaştığınız zaman, aklınıza ilk olarak güveleri getirebilirsiniz.

Güve

Tahıl güveleri ise kısa sürede büyük sorunlara neden olabilirler. Mutfakta yaşamayı ve mutfağınızdaki besinlerle beslenmeyi tercih eden bu güveler, kendilerini daha hızlı belli ederler. Çünkü kumaş güveleri gibi saklanmaz, aksine etrafta uçmayı severler. Ayrıca mutfağınızda yaşayan güveler, kumaş güvelerinden iki kat daha büyüktür. Bu sayede onları kolayca ayırt edebilirsiniz.

Evde Güve Kelebeği Neden Olur?

Çift kanatlı, pullarla kaplı ve kelebeğe benzeyen güveler sadece fiziksel yapılarında değil, davranışlarında da farklılık gösterirler. Peki, güve böceği neden olur ve ev güvesi nasıl yok edilir?

Elbise Güvesinin Özellikleri

Evde sıklıkla görülen güve çeşitlerinin başında elbise güvesi gelir. Kıyafet güvesi de denilen bu güve çeşidi, 2,5 ile 5 cm uzunluğunda olur. Yünlü kıyafetler, saç, tüy, kürk ve keçe gibi malzemelere düşkünlerdir. Kapalı yerler ve nemli ortamlar en sevdikleri ve karınlarını doyurmak için arayışa girdikleri ortamlardır. Ayrıca nem, bu güvelerin üremesi için de uygun koşulları yaratır. Havasız ve nemli bıraktığınız her ortam, güvelerin yaşam döngüsünü sürdürebilmesi için davetkar bir hale bürünür.

Bir Kabus: Güve İstilası

Evde elbise güvesi oluşumu başladıktan sonra, durdurmak oldukça zordur. Giysi dolaplarınız, çekmeceleriniz ve kıyafetlerinizi tuttuğunuz her yere hızlıca yayılıp kısa süre içinde istilayı gerçekleştirebilirler. Kıyafetlerinizdeki delik ve tozlar, güve istilasının en geçerli kanıtıdır. 

Elbise Güvelerinden Nasıl Kurtulursunuz?

Diğer haşereler gibi güveler de evinize istila etmek için pencerelerden ve kapılardan girerler. Bu yüzden pencere ve kapılarınızda bazı önlemler alabilirsiniz. Örneğin pencerenize takabileceğiniz sineklikler ve kapıların altını daha sıkı bir şekilde kapatacak lastiklerle, güvelere karşı işinize yarayacak bir önlem almış olursunuz. 

Güvelere Karşı Alabileceğiniz Önlemler

  • Kıyafetlerinizi kirli bir şekilde dolaba koymamalısınız. Dışarıda kirlenmiş, toz toplamış veya lekelenmiş giysiler, güvelerin özel ilgi alanlarına girer. Bu nedenle kıyafetlerinizi giydikten sonra, yıkamadan tekrar dolabınıza koymamalısınız.
  • Haftada iki gün çamaşır yıkayarak, bu tutumunuzu düzenli bir şekilde sürdürebilirsiniz.
  • Yazlık ve kışlık ayrımı yaptığınız zaman, ayırdığınız kıyafetleriniz uzun süre kapalı ortamda kalır. Güve istilasının onlar üzerinde başlama ihtimali de oldukça yüksektir. Bu yüzden mevsimlere göre ayırdığınız kıyafetlerinizi, hava almayan kılıf veya valizlerde saklamanızda fayda vardır.
  • Ayrıca geleneksel bir yöntem olan kıyafetleri naftalinle saklamak da işinize yarayacaktır.

Kesin Çözüm: Profesyonel İlaçlama

Güve istilası çok kısa sürede gerçekleşen fakat hızlıca yayılan bir istiladır. Kısa sürede tüm giysileriniz zarar görür ve tekrar giyemeyeceğiniz hale gelebilir. Bu yüzden en önemli adım istilayı erkenden fark etmektir. Daha sonra ise sizi kesin çözüme ulaştıracak profesyonel böcek ilaçlama firmasıyla irtibata geçmektir. Bayer Koruma Programı üyesi Tekniktürk bu konuda güvenebileceğiniz ve evinizi güve istilasından kurtaracak profesyonel bir böcek ilaçlama firmasıdır. Önce evinizde ilaçlamayı yaparak güve derdinizi ortadan kaldıran Tekniktürk, aynı problemle tekrar karşılaşmamanız için de gerekli bilgileri sizinle paylaşır. 

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •