X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Güve Nasıl Yok Edilir?

Güve Nasıl Yok Edilir?

  • 13.7.2016 23:13:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

İpek, Yün, Odun Canavarları

Güveler birçok farklı ortamda kendilerine alan bulup yaşayabilirler. İpek, yün ve diğer kumaş çeşitleriyle birlikte odunu da seven güveler için evlerde yaşam alanı bulmak oldukça kolaydır. İki farklı yaklaşımla güvelerle mücadele edebilirsiniz. Birincisi; acil olarak bölgeyi temizlemek ve güvelerden kurtulmak, ikincisi ise tekrar güve sorunu yaşamamak için almanız gereken önlemlere başvurmak...

Güve

Evde Güve Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Evinizde bir güve istilasına uğrayıp uğramadığınızı anlamak için kontrol etmeniz gereken bazı detaylar bulunuyor. Örneğin kazaklarınızda sebebini bilmediğiniz küçük deliklere rastlarsanız, tüm kıyafetlerinizi kontrol etmeye başlayabilirsiniz. Eğer diğer kıyafetlerinizde de bu tür deliklerden varsa güveler dolabınızı ele geçirdi demektir. Güvelerin en sevdiği şeyler yün ve tüyden üretilen giysilerinizdir. Ayrıca eğer kıyafetlerinizi tozlu veya rengi solmuş olarak buluyorsanız güvelerle mücadele etmeniz gerektiğine dair bir işaret daha elde etmiş olursunuz. Özellikle yıpranmış bir renge kavuşan veya yere düşmüş kadar tozlanan kıyafetler, güvelerin varlığına bir kanıttır. Güvelerin dolabınızda ziyafet çektiğine dair bir diğer belirti de dolap köşelerine ördükleri ağlardır. 

Güvelerden Nasıl Kurtulursunuz? 

Güveler hem sinir bozucu, hem de yıkıcı olabilir ama mücadele etmek sandığınız kadar da zor değildir. Hatta onlarla mücadelenizde evinizdeki malzemeler de güve kovucu görevi üstlenebilir. 
  • Sinek kâğıdı bu konuda size yardımcı olacaktır. Üzerine hafifçe balık yağı sürdükten sonra, dolabınıza asacağınız sinek kâğıtları, güvelerin asla kaçamadığı bir tuzaktır. Balık yağı, güveleri mıknatıs gibi üzerine çeker. 
  • Dolabınızda bulunan her parçayı çamaşır makinesinde yıkayın. Henüz güve saldırısına uğramamış kıyafetleriniz, güve yumurtasıyla dolu olabilir. Bu yumurtalardan tamamen kurtulmak ve gelecek bir güve saldırısına karşı hazırlıklı olmak için, hiçbir parçayı atlamadan çamaşır makinesinde yıkamalısınız.
  • Hala hayata tutunmaya çalışan güve yumurtalarından kurtulmak için dolabınızı yukarıdan aşağıya doğru sirkeli bez ile temizleyin. Daha sonra da sabunlu su ile üzerinden geçerek kendinizi garantiye alın. Özellikle dolabınızda bulunan çatlak ve yarıkları dikkatle temizlemelisiniz. Çünkü güve çeşitleri bu tarz yarık ve çatlaklara bayılırlar, yumurtalarını oralara bırakmış olma ihtimalleri her zaman yüksektir. 
  • Dolabınızla birlikte, dolabın bulunduğu odayı da vakum gücü yüksek bir elektrikli süpürge ile süpürün. Sirkenin ve sabunun mücadele edemediği güve yumurtalarıyla, elektrikli süpürge mücadele edecektir. 

Evde Güve Oluşumunu Nasıl Engellersiniz? 

Güvelerle mücadeleniz bittikten sonra, yeniden kıyafetlerinizi hedef haline getirmemeleri için alabileceğiniz bazı önlemler var. Bu önlemleri aldığınız zaman güvelerle veya kıyafetlerinizde bırakacakları üzücü izleriyle karşılaşmazsınız.

Güve

Kıyafetlerinizi Fırçalayın
Yün, tüy veya kürkten yapılmış giysilerinizi dolaba koymadan önce fırçalayın. Güveler, dışarıda giyilmiş ve tozlanmış kıyafetlere karşı koyamazlar ve saldırıya geçerler. Kıyafetlerinizin üzerindeki tozları fırçaladığınız zaman, güvelere karşı önlem almış olursunuz. 

Kıyafetlerinizi Temiz Tutun
Kıyafetlerinizi daha sık yıkamanız, güveleri dolabınızdan uzak tutmak için yapabileceğiniz en kolay ve etkili önlemlerin başında gelir. Toz, leke, yemek veya içecek kalıntıları olan kıyafetlerinizi dolabınıza koyduğunuz zaman tüm güve çeşitleri için bir ziyafet çanı çalarsınız. Kıyafetlerinizi en fazla iki kere giydikten sonra yıkamak, güvelerin istilasından sizi koruyacaktır. 

Yazlık & Kışlık Ayrımı 

Dolaplarınızdaki giysileri mevsim normallerine göre düzenliyorsanız, güve ile mücadelenizi bu düzenlemeyi yaparken de sürdürmelisiniz. Güveler daha çok tüylü, yünlü ve kürklü giysileri severler. Bu nedenle kışlık kıyafetlerinizin güveler tarafından istila edilmesi yüksek bir ihtimaldir. Kışlık giysilerinizi kaldırırken, hava almayacakları bir şekilde muhafaza ettiğinizden emin olmalısınız. Bunun için vakumlu poşetler, plastik torbalar gibi saklama yöntemlerinden yararlanabilirsiniz. Böylece güveler havasız ortamda kendilerine yaşam ortamı bulamazlar. 

Dolaplarınızı Serin Tutun ve Havalandırın

Güveler sıcak ve nemli ortamları çok severler. Güve çeşitlerinin tamamı havasız kalmış ortamları kendilerine yaşam ve beslenme alanı olarak belirler. Dolaplarınızı sık sık havalandırmanız, kıyafetlerinizin yerlerini değiştirmeniz ve dolabınızı tuttuğunuz odanın serin olmasına dikkat etmeniz oldukça önemli. Bu şartlar güvelerin dolabınızda yaşama ihtimalini düşürür. 

Güve istilasına uğramış iç mekanlarda en etkili çözüm profesyonel böcek ilaçlama firmalarına başvurmak olacaktır. Güveyi ve üreme nedenlerini tespit ettikten sonra, üzerinde üredikleri malzemelerin türü ele alınmalıdır. Profesyonel yardım için “Bayer Protection Program” üyesi Tekniktürk’e danışabilirsiniz. Yalnızca Bayer ürünleri kullanan Tekniktürk, önce neden güve olduğunu bulur. Daha sonra da kesin çözümle güvelerden nasıl kurtulacağınızı belirleyip, harekete geçer. Tekniktürk’ün profesyonel böcek ilaçlama çözümleriyle birlikte, güvelerin evinizden köklü bir çözümle ayrılacağına ve kıyafetlerinizin güvende olacağına emin olabilirsiniz.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •