X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Canlı Yakalama Kapanı ile Fare Nasıl Yakalanır?

Canlı Yakalama Kapanı ile Fare Nasıl Yakalanır?

  • 16.06.2016 19:49:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Fareler Çevrelerindeki Her Şeye Zarar Verir!

Evinizde, yaşam alanınızda ya da ekili arazinizde fare varsa, zararlarından sakınmak için deneyebileceğiniz birçok yöntem bulunuyor. Güçlü dişleri sayesinde hemen her şeyi kemirebilen, idrarı ve pisliği ile ölümcül hastalıklar bulaştırabilen fareler ile mücadelede klasik yaylı kapanlar, tutkal panolar, zehirli yemler ve fare istasyonları en sık kullanılan tuzaklardır. Ancak bu tuzakların ortak özellikleri, fareleri öldürmeleridir.

Canlı Yakalama Kafesleri

Evimde fare var diyorsanız ancak farelerden kurtulmak için öldürmemeyi arzuluyorsanız canlı yakalama kapanlarını değerlendirebilirsiniz. Fareler ve diğer kemirgenler için sık sık kullanılan bu telli yakalama kafesleri, farelerin zararlarından kurtulmanızı sağlarken onları öldürmemenizi sağlar. Peki, özellikle evde fare yakalama yöntemleri arasında dikkat çeken canlı yakalama kafesleri nasıl kullanılır?

Canlı Yakalama Kapanı Nasıl Kullanılır?


- Ön Hazırlıklarınızı Yapın
Evde fare yakalamak için canlı yakalama kapanı kullanacaksanız, öncelikle yakalayacağınız fareleri nereye götüreceğiniz hakkında araştırma yapmalısınız. Canlı fare yakalama kapanlarına hapsedeceğiniz fareleri, evlerden, yaşam alanlarından, ekili arazilerden, seralardan ve fidanlık alanlardan uzak, açık araziye bırakmanız gerekir. Aksi durumda bu alanlarda serbest bırakılacak farelerin zararları devam edecektir.

- Birden Fazla Kapan Alın
Fareler nasıl yakalanır sorusuna verilebilecek en pratik cevaplardan biri olan canlı yakalama kafeslerini kullanacaksanız; birkaç tane edinmeniz daha etkili sonuçlar almanıza yardımcı olabilir. Hızlı üreme özelliği bulunan fareler toplu yaşama kabiliyetine sahip oldukları için de yuvalandıkları alanda genelde yüksek sayılardadırlar. Bu nedenle evdeki ya da iş yerindeki farelerden kurtulmak için çok sayıda kapan kullanılmalıdır.

- Kapanları Doğru Alanlara Yerleştirin
Farelerden kurtulmak için kullanılacak canlı yakalama kafeslerini doğru alanlara yerleştirmek önemlidir. Ev hayvanlarının ve çocukların ulaşamayacağı yerlere yerleştirilmeleri gerekir. Özellikle fare idrarı, fare pisliği, fare ısırması ve fare kemirmesinin yoğun görüldüğü alanlara koyulacak kapanlar, ev faresi, lağım faresi, çatı faresi, gibi fareler ile mücadelede yardımcı olacaktır. Bodrum, mutfak, bahçe, garaj, depo, çatı arası gibi alanlar mutlaka değerlendirilmelidir. Ayrıca ekili arazilerdeki tarla faresi gibi yaban fare türlerinden kurtulmak için de yuva girişlerinin etrafına ve su kaynaklarına yakın bölgelere yerleştirilebilir.

- Uygun Yem Seçin
Canlı yakalama kafeslerine fareleri çekmek için uygun yemleri tercih etmek gerekir. Farelerin en sevdikleri yiyecekler arasında yer alan kaşar peyniri, et ve tahıllar, kafeslerden daha hızlı ve etkili sonuçlar alınmasına yardımcı olacaklardır. Fareler doğru kurulduklarında canlı yakalama kafeslerinden kurtulmakta güçlük çekecekleri için, önemli olan içeri girmelerini sağlamaktır. Zehirlenmemiş yemler de bu konuda en önemli araçlardır.

- Üzerini Örtün
Asıl amaçları fareleri canlı tutmak olan bir canlı yakalama kafesinin işlevini yerine getirebilmesinde, üzerinin örtülü olması doğru bir uygulama olacaktır. Kapana kısılacak farenin korkarak çığlıklar atması ve sesler çıkarması, hem diğer fareleri hem de ev hayvanlarını ya da yırtıcı hayvanları etrafına toplayacaktır. Bunun önüne geçmek için kapanın üstünü örtmek, farenin sakin kalmasına yardımcı olacaktır.

- Sık Sık Kontrol Edin
Üzeri örtülü telli kafesin içinde fare olup olmadığını anlamak için sık sık kontrol etmek gerekir. Amaç fareleri canlı tutarak onlardan kurtulmak olduğu için, kafese sıkışacak farenin uzun süre aç kalması ya da başka canlıların saldırısına uğraması istenmeyen sonuç olarak kabul edilir. Bunun önüne geçmek de sık kontrolle mümkündür. Ayrıca kapana başka bir canlının ya da ev hayvanın girip girmediğini anlamak için de sık sık kontrol etmelisiniz.

Canlı Yakalama Kafesleri

Profesyonel Destek Alın

Evdeki fare nasıl yakalanır diye düşünüyorsanız uygulayacağınız birçok yöntem bulunuyor ancak bu yöntemlerle kesin sonuç alınma ihtimali oldukça düşüktür. Hızlı üreme ve şartlara uyum sağlama özelliklerine sahip farelerden kurtulma yollarının en doğrusu haşere ilaçlama firmalarından profesyonel destek almaktır. Fare ilaçlama konusunda uzman kadrosu ile Tekniktürk, mücadelede tecrübesiyle kesin sonuçlar elde etmenizi sağlar.

Bayer Koruma Programı üyesi olan ve sadece Bayer ürünleri kullanan Tekniktürk, teknik analizlerle problemin kaynağını tespit eder. İlaçlama hizmeti sayesinde 15 gün ile 1 ay arasında kesin sonuçlar almanıza imkan tanıdığı gibi, canlı yakalama kapanı seçeneği de sunar. Yani farelerden kurtulmak için arzu ettiğiniz yöntemi uygulamanıza yardımcı olur.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •