X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Zehirli, Tehlikeli ve Karanlık: Siyah Akrep

Zehirli, Tehlikeli ve Karanlık: Siyah Akrep

  • 16.6.2016 17:52:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Sakınmanız Gereken Bir Akrep Türü Daha...

Akrep dendiğinde çoğumuzun kafasında oluşan ilk görüntü, siyah akreptir. Oldukça gösterişli ve her an tehlikeli saçacakmış gibi bir görüntüye sahip olan siyah akrep, kara akrep (androctonus crassicauda) olarak da adlandırılır. Buthidae familyasındaki akrep türleri arasında en tehlikeli ve zehri güçlü olan akreplerdendir. Buthidae familyası ise akrepler takımının (Scorpions) tür bakımından en zengin akrep familyasıdır. 

Akrep

Siyah Akrebin Morfolojik Özellikleri

Akreplerin anatomik özellikleri benzerdir. Düz siyah ya da kahverengi olan siyah akrepler 8 cm uzunluğundadır. Kuyruğu arka tarafa doğru kalınlaşarak uzar ve anca şeklini alarak kıvrımlaşır. Sırtı örten kemiksi kalkan (karapaks) tam olarak tek parça ve birbirlerine bağlı halde değildir.

Siyah Akrep Nerelerde, Nasıl Yaşar?

Sıcak ve kurak bölgeler siyah akreplerin en sevdiği bölgelerdir. Steplerde dolanmayı sevdikleri kadar insanlara yakın yerlerde de gezintiye çıkmaktan hoşlanırlar. Harabeler, ahırlar, evler, apartman depoları, inşaat alanları siyah akreplerin sıklıkla görülebildiği yerlerdir.

Akşam hava karardıktan sonra yuvasından çıkan kara akreplerin yiyecek söz konusu olduğunda ilk tercihleri böcekler olur. Örümcekler, keneler, kırkayaklar, çıyan, fare, kurbağa ya da kaplumbağalar da erişebilecekleri yakınlıkta ve güçsüzlükteyse kara akrepler için leziz birer yem olabilir.

Türkiye’deki ve Dünyadaki Yayılımı

Kara akrep, dünya üzerinde İran, Irak, Azerbaycan, Suriye, Ürdün ve Suudi Arabistan gibi sıcak ve kurak coğrafyalarda yayılım gösterir.

Türkiye’de ise en çok görüldükleri yerler, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’dir. Mardin, Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Elazığ, Malatya, Adana ve Mersin, siyah akrepler için yaşaması en elverişli şehirlerdir. Sarı akrepten sonra Türkiye’de bulunan ikinci en tehlikeli akrep, siyah akreptir.

Zehri Ölümcül

Siyah akrebin zehri ölümcüldür. Bu yüzden en tehlikeli akrepler kategorisine alınan kara akrepler, evlerde en çok görülen akreplerdir. Akrep sokması tehlikesinin büyük bir bölümü siyah akreplerden kaynaklanır. 

Akrepler kendilerini koruma ve beslenme amacıyla avlarını sokarlar. Kara akrebin zehri ölümcül etkide olduğundan, akrep sokması durumunda hiç zaman kaybetmeden hastaneye gidilmelidir. Özellikle yenidoğanlar, küçük çocuklar, alerjik rahatsızlıkları olanlar ve yaşlılar kara akrebin zehrine direnç göstermekte çok daha güçsüzdür ve tıbbi müdahale hızlı bir şekilde yapılmazsa hayatlarını kaybedebilirler. 

Kara Akrep ile Mücadele, Profesyonel Olmalı

Akrep nasıl öldürülür?”, “Akrepten korunma yolları nelerdir?”, “Akrepleri yok etmek için doğal çözümler var mı?” gibi soruların alternatif cevapları mevcuttur ama söz konusu kara akrepse, tehlike büyük olduğundan profesyonel haşere ilaçlama firmalarından destek alınmalıdır. Böcek ilaçlama konusunda uzmanlığı ve deneyimi ile her türlü haşerede en etkili ve hızlı çözümü sunan Tekniktürk’ten akrep ilaçlama hizmeti alarak; evinizde, ofisinizde, bahçenizde ya da apartmanınızda dolaşarak içinize korku salan siyah akreplerden kesin bir şekilde kurtulabilirsiniz

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •