X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Akrepten Korunma Yolları Nelerdir?

Akrepten Korunma Yolları Nelerdir?

  • 16.6.2016 00:01:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Akreplerin Yaşadığımız Yerlere Gelmemesi İçin Önlem Almanız Şarttır

Varlıkları ile tehlike saçan akreplerle aynı evde yaşamak kesinlikle ürkütücüdür. Dünyada bulunan akrep türlerinin sayısı 1.750 tanedir ve hepsi zehirli değildir. Ama özellikle evlere girip, akrep sokması durumu ile insanlar üzerinde hayati tehlikeye sahip olan siyah akrebin yayılımı, ülkemizde oldukça fazladır. 

Akrep

Peki, akrepten korunmak için ne yapmalı, akrebe karşı önlemler ne şekillerde olur, görelim:

1- Evinizi Kuru Tutun

Akrepler nemli bölgelerde yaşamayı severler. Bu yüzden de fayansları, tezgâh üstlerini, giderlerin çevresini mümkün olduğunda kuru tutmalısınız. Yere dökülen suları silmeli, sızıntı yapan muslukları tamir ettirmelisiniz. 

2- Evinizdeki Böceklerden Kurtulun

Akreplerin ilk tercih ettikleri yiyecekler, böceklerdir. Bu yüzden akrepten korunmak için öncelikle evinizdeki böceklerden kurtulmalısınız. En etkili çözüm böcek ilaçlama firmalarından destek almaktır. Evinizde istemediğiniz şekilde böcek nüfusunun olmasını engellemek için dikkat etmeniz gerekenler ise şunlardır:

  • Yiyecek kırıntılarını elektrikli süpürge ile süpürün.
  • Bulaşıkları bekletmeden yıkayın.
  • Çöp kutularının ağzını kapalı tutun ve çöpleri bekletmeden atın.
  • Reçel ve bal gibi böcekleri davet edecek tatlı yiyeceklerin olduğu kavanozlarda kalıntı olmadığına emin olun.

Akrep

3- Bahçenizi ve Evinizi Düzenli Tutun

Akrepler gündüzleri saklanır, geceleri dolaşmaya çıkarlar. Saklanmak için tercih ettikleri yerler de yığıntılar, kaya dipleri, çalılıkların arkası gibi dağınık ve karanlık yerlerdir. Bu yüzden bahçenizdeki yığıntıları, kullanılmayan eşyaları toparlayın, çalılıkları belli bir ölçüde kırpın.
Evinizi düzenli, gardırobunuzdaki kıyafetleri katlı tutun. Çünkü akrepler kıyafetlerin arasına girip saklanmaya bayılırlar. 

4- Lavanta ve Tarçın. Akreplerin Sevmediği Kokular

Tarçın, birçok haşerenin sevmediği bir kokudur. Bu yüzden akrepten korunma yollarından biri de akreplerin dolaştıkları duvar diplerine, süpürgeliklere, pervazlara ve kapı altlarına tarçın serpmektir.
Lavanta bitkisi yetiştirerek de akrepleri evinizden uzak tutabilirsiniz. Lavanta kokusunu dayanılmaz bulan akreplerin evinizin yakınlarından kaçarak uzaklaşmalarını ilgili bölgelere lavanta yağı sürerek de sağlayabilirsiniz.

5- Kedilerden ve Tavuklardan Yardım Alın

Kediler ve tavuklar hayran olunacak bir çeviklikle akrepleri yakalarlar. Evde veya bahçede olmaları ise akrepleri en başından yaşadığınız yerden uzak tutar. Hayvan beslemeyi düşünenler için mantıklı ve bir o kadar yararlı bir sebeptir bu.

6- Hasarlı Bölgeleri Onarın

Akrepler kapı altlarından, pencerelerden, çatlakların ve boşlukların olduğu pervazlardan evinize girebilir. Bu yüzden;
  • Pencerelere sineklik takmalı,
  • Boşlukları ve çatlakları silikon kalafatla doldurmalı,
  • Çürümüş ahşap bölgeleri yenilemelisiniz.

Akrep ile Mücadele Yöntemleri

Akrepten korunma yollarını öğrenip uygulamanıza rağmen, evinize akrep girmesini önleyemediyseniz sıra, bu tehlikeli canlılardan kurtulma yöntemlerini uygulamaya gelmiş demektir.

Doğal yöntemlerden daha profesyonel çözümlere kadar, akrep ile mücadele için hangi yöntemleri uygulamanız gerektiğini “Akrep ile Mücadele Nasıl Olmalıdır?” ve “Akrep Nasıl Öldürülür?” başlıklı yazılarımızdan ayrıntılı bir şekilde öğrenebilirsiniz. 

Kesin Çözüm İçin Profesyonel İlaçlama Yaptırın

Akreple mücadele için çeşitli yöntemler mevcuttur. Fakat en etkili çözüm haşere ilaçlama firmaları ile birlikte yol almaktır. Evde akrep varsa risk almamalı ve onları öldürmek için hemen harekete geçmelisiniz. Seçeceğiniz firmanın uzmanlığından ve deneyiminden emin olmalısınız. Çünkü her ilaç, her haşere türünde aynı etkiye sahip olmayabilir. Alanında uzman Tekniktürk, akrep ilaçlama konusundaki profesyonelliği ile evinizdeki, apartmanınızdaki, bahçenizdeki akreplerden en kısa sürede kurtulmanızı sağlar. 

Akrepler nemli bölgelerde yaşamayı severler.: Bu kelimelere “Akrep Nerede Yaşar, Yuvasını Nereye Yapar?” başlıklı yazının linkinin verilmesini öneriyoruz.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •