X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Fare Nasıl Ses Çıkarır?

Fare Nasıl Ses Çıkarır?

  • 14.4.2016 17:19:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Farelerin Üreme Döngüsü Çok Hızlıdır!

Memeli hayvanlar sınıfına dahil olan fareler, haşereler gibi evleri ve diğer yaşam alanlarını istila etme özelliğine sahiptirler. Bir alana yerleştikten sonra, hava şartları da uygunsa hızla ürerler ve sayılarını kısa sürede birkaç katına çıkarırlar. Bu hızlı üremeyi takip eden hızlı büyüme ve farelerin üreme döngüsü, sayının daha da artmasını sağlar.

Geniş topluluklar halinde yaşana fareler, bulundukları alandaki besin kaynaklarını tamamen tükettiklerinde yeni bir alan bulmak için oradan ayrılabilirler. Ancak neredeyse başka hiçbir canlıda bulunmayan güçlü dişleri sayesinde besin kaynağı bulmakta sıkıntı çekmezler. Çünkü farelerin dişleri, mermer gibi sert cisimleri kemirebilecek kadar güçlüdür. Üstelik fare kemirmesi sırasında aşınan bir fare dişi zamanla yenilenir ve eski keskin haline döner.

Fare Sesi Nasıldır?

Ev faresi (fındık faresi), çatı faresi, lağım faresi (sıçan) gibi fare çeşitleri, insanların yaşam alanlarında ve çok yakın bölgelerde yaşarlar. Bu fare türleri için kemirilebilecek ve ısırılabilecek hemen her şey besin kaynağı kabul edilebilir. Bu nedenle eğer özellikle geceleri duvarlarınızın dışından, çatınızdan, mutfağınızdan çiğnemeye ya da kemirmeye benzer sesler duyuyorsanız mutlaka evinizi kontrol etmelisiniz.

Sessiz bir ortamda duyabileceğiniz fare kemirmesi ve fare ısırması, farelerin buldukları açıklıkları derinleştirerek evinize girmeye çalışmaları anlamına gelebilir. Ayrıca çatı arası, bodrum, garaj gibi bölgelerden gelen ciyaklamalar ve tırnakların yere sürtünmesi nedeniyle çıkan sesler de evde fare var demeniz için kuvvetli deliller olarak görülebilir.

Fındık faresi gibi insanlara yakın alanlarda yaşayan fare türleri, diğer farelerle iletişim kurarken ciyaklamayı andıran tiz bir ses kullanır. Farelerin özelliklerinden biri olan bu tiz seslerin bazılarını insanlar duyabilirken, fare seslerinin bazıları da insan kulağının algılayamayacağı ses aralığında olur. Eğer evde fare var diye düşünüyorsanız emin olmak için fare belirtilerini kontrol etmeli ve şüpheleriniz ortadan kalktığında da fare ile mücadele yöntemlerini değerlendirmelisiniz.

Fare

Fare Belirtileri Nelerdir?

  • Evinizde fare varsa geride mutlaka fare idrarı ve fare pisliği gibi izler bırakacaktır. 1.5-2 mm’lik siyah pirinç tanelerini andıran fare pisliği, evinizin herhangi bir bölgesinde olabilir.
  • Açıkta bıraktığınız gıda maddelerinde, ahşap mobilyalarınızda, kıyafetlerinizde, yerdeki kablolarda fare ısırması ve fare kemirmesi izleri olup olmadığını sık sık kontrol etmelisiniz.
  • Garaj, bodrum, mutfak, çatı arası gibi yerler, ideal fare yuvası seçenekleri arasında bulunduğu için, buraların temizliği daha fazla önem taşımaktadır.
  • Genellikle pis, nemli ve loş ortamlarda yaşayan fareler, evinizde böyle alanlar varsa buralara yerleşmek için ortamı değerlendirebilirler.

Fareden Kurtulma Yolları Nelerdir?

Farelerin doğal düşmanları kediler olduğu için bir kedi sahiplenerek evinizi koruma altına alabilir, gıda maddelerinizi kapaklı kutularda muhafaza ederek farelerin ulaşmamalarını sağlayabilirsiniz. Farelere çözüm olarak eczanelerde ve zirai ürün satan dükkanlarda bulunan fare zehirlerini, farelerin en sevdikleri yiyeceklerle karıştırarak; fare kapanı, fare istasyonu ve tutkal pano gibi tuzaklara yerleştirebilirsiniz. Ancak fare sesleri nasıldır bilmiyorsanız ve fare ile mücadelede kesin sonuç istiyorsanız haşere ilaçlama firmalarına mutlaka başvurmalısınız.

Bütün fare çeşitleri üzerinde etkili Bayer ürünleri ile fare nasıl yok edilir sorusuna kesin cevaplar sunan Tekniktürk, uzman kadrosu ve teknik analizleri ile sorununuzun kaynağına iner. İhtiyacınız olan fare ile mücadele yöntemlerini uygulayarak kısa sürede evinizi farelerden arındıran Tekniktürk, bir daha evde farelerin seslerini duymamanızı garanti eder.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •