X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Karıncalarla Mücadelede En Etkili İlaç: Karınca Jeli

Karıncalarla Mücadelede En Etkili İlaç: Karınca Jeli

  • 5.4.2016 12:30:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Karıncalar Koloni Halinde Yaşarlar

Evlerimizde zaman zaman bizlerle birlikte koloniler halinde yaşayan karıncalar, hoş ve hijyenik olmayan bir ortam oluştururlar. Etrafta sadece birkaç tane karınca görüyorsanız gözünüzle göremediğiniz yerlerde de koloni kurup yuva yaptıklarını bilmelisiniz. Evdeki karıncalara çözüm bulmadan önce evinize neden yerleştiklerine ve nasıl yaşadıklarına bakalım.

Karıncalar Nasıl Yaşar?

İşbirliği içinde yaşayan karıncalar, oldukça sosyal böceklerdir. Kolonilerin sayısı ya da büyüklüğü karınca türlerine göre değişkenlik gösterir. Tüm karınca kolonilerinde esas görevi yumurtlamak olan kraliçe karınca vardır, tıpkı arılarda olduğu gibi. Kraliçe karıncaların yumurtalarından çıkan kurtçuk benzeri larvalar olgunlaştıklarında işçi karıncalara dönüşerek büyümekte olan yavruları beslerler. Sırtlarında yemek kırıntısı taşıyan karıncalar, kolonilerindeki yavru karıncaları beslemek için sıraya girmişlerdir. Yiyecek ve su aramasını ise kolonilerinden uzak bir yerde yaparlar. Bunu bir anlamda güvenlik önlemi olarak düşünebilirsiniz. “Karıncalar yollarını nasıl kaybetmiyorlar?” diye düşünüyorsanız hemen cevap verelim: Yuvaları ve yiyecek taşıdıkları yer arasında izler bırakarak…

“Evi Karınca Bastı, Eyvah!”

Tüm hayatları yiyecek bulma ve kolonilerini yaşatma üzerine kurulu olan karıncaların, evinizde bulunma sebepleri de elbette yiyeceklere kolaylıkla ulaşabilmeleri. Yıkanmayan bulaşıklar, açıkta bırakılmış yemekler, yerlere düşmüş ve süpürülmemiş yiyecek artıkları karıncaların evinizde yuva kurmaları için yeterli sebeplerdir.

Genellikle yuvalarını evin dışına yapan karıncaları takip ederseniz, pencere eşiklerinden ve dış kapının altından evinize girip çıktıklarını görebilirsiniz. Duvar çatlakları ve boşlukları, süpürgelikler, duvarlarla zeminin birleştiği hatlar, karınca yuvası için en uygun yerlerdir.


Karınca


Karıncalardan Kurtulmanın Doğal Yolları

Doğal karınca ilacı ya da evde kendi başınıza uygulayacağınız bazı yöntemlerle de karıncalara savaş açabilirsiniz. 

Öncelikle karıncaların evinizde koloniler halinde dolaşmasını istemiyorsanız evinizi temiz tutmalısınız. Yiyeceklerin üzerini açık bırakmak, karıncalara davetiye çıkarmaktır. Önleminizi aldığınız halde ya da ihmal sonucu karınca kolonileriyle birlikte yaşadığınızı fark ettiğiniz durumda, karıncaları yok etmek için şu yöntemlere başvurmayı deneyebilirsiniz:


Karınca ile Mücadele için Talk Pudrası

Karıncaların evinize girdiği yerleri, onları takip ederek kolayca anlayabilirsiniz. Evinize girdikleri yerlere hat boyunca talk pudrası dökerek girişlerini engellemiş olursunuz.


Karıncaların Nane Yağıyla da Arası İyi Değil

Aktarlardan satın alabileceğiniz nane yağı, karıncaları olduğu kadar, fare ve hamam böceği gibi varlığı sağlıksız ve tedirgin edici olan haşereleri evinizden uzak tutar. Özellikle pencere pervazlarına ve kapı girişlerine üzerine birkaç damla nane yağı damlattığınız mukavvalardan koyabilirsiniz.

Borik Asitle Evdeki Karıncalara Çözüm

Karınca ilacı, toz, sprey ve jel halde olabilir. En etkilisi jel olsa da, eczanelerden ve tıp kimyasalları satan yerlerden toz halde satılan borik asitle evinizde karınca ilacı hazırlayabilirsiniz.

Gerekli malzemeler:

  • 1 çay kaşığı borik asit, 
  • 1 çay kaşığı toz şeker (karıncalar şekere bayılırlar),
  • Yarım çay bardağı su.

Malzemeleri bir kapta karıştırın, karışıma batırdığınız küçük pamukları karıncaları gördüğünüz yerlere koyun. Pamuk kuruduğunda ilaç etkisini yitirdiğinden, pamukları arada bir ıslatın. Aynı zamanda hamam böceklerini yok etmek için de kullanılan borik asitli pamuklar, evdeki küçük çocukların ve evcil hayvanların ulaşabilecekleri yerlere konmamalı. Bu konuda çekinceleriniz varsa ya da bu durum sizi tedirgin ediyorsa siz iyisi mi önleminizi profesyonelce alın ve işi Tekniktürk’e bırakın.

Karıncalardan Kurtulma Yolları

En etkili karınca ilacı karınca jelidir. Haşere ilaçlamada olduğu gibi karınca ilaçlamada da uzman olan Tekniktürk, Bayer’in yeni ürünü Maxforce Quantum Karınca Yemi ile kesin çözüm sağlar. Sprey ilaçlarını uygulamak için evinizde hazırlık yapmanız gerekirken (yiyecekleri ortadan kaldırma ve evi bir süre boş bırakma gibi), bu ürünle hazırlık yapmanız gerekmez. Damlacıklar halinde karıncaların bulunduğu yerlere sıkılır ve karıncaların bu yemi kursaklarında taşıyarak yuvalarına götürüp, tüm koloninin yemi yemesi sonucu yok olmasını sağlar. Yani karınca jeli ile sadece ortalıkta görünen birkaç karınca değil, zehirli yem karınca midesinde yuvasına ulaştırılarak tüm koloni yok edilmiş olur.


Kesin ve profesyonel çözüm istiyorsanız böcek ilaçlamada uzman firma Tekniktürk’ten mutlaka karınca ilaçlama hizmeti alın!


ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •