X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Fareler Ne Yer?

Fareler Ne Yer?

  • 9.3.2016 19:00:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Fareler Her Şeyi Yer!

Doğal ortamında bir fare, en fazla 2 yıla kadar yaşar. Fakat, bilerek ya da bilmeyerek onları iyi beslerseniz; taze yiyecek ve su tüketebilecekleri ortam yaratırsanız, hatta egzersiz yapacak yeterince alanı onlara tahsis ederseniz; ömürlerini uzatmış olursunuz. Daha doğrusu her canlıda olduğu gibi farelerin de yaşam kaliteleri arttıkça ömürleri uzar.

Fareler Çikolataya Bayılırlar

"Fareler ne yer?" sorusuna karşılık, ilk akla gelen yiyecek peynir olsa da, aslında farelerin en çok sevdiği besin grubu karbonhidratlardır. Fareler, kalori değeri yüksek olan çikolataya bayılırlar. Farklı türde gıdaların bulunduğu depolarda meydana gelen fare istilalarının ardından; çikolata, şekerleme ve gofret türü besinlerin tamamen ortadan kaybolduğu gözlemlenmiştir.

Fareler, gıdaları birbirinden ayırt edici koku alma yeteneği gösteren, çok hassas bir burna sahiptir. İç güdüsel olarak, ortamda bulunan en mantıklı yiyeceklere yoğunlaşırlar. Vanilya ve kakao gibi kokulara algıları her zaman açıktır. Çikolatanızı farelere kaptırmak istemiyorsanız, yerden yüksek raf ve buzdolabı gibi yerlerde muhafaza etmenizde fayda olduğunu unutmayın.

Fare

Lağım Fareleri Besinsiz Kalırsa

Lağım fareleri oldukça hızlı bir şekilde çoğalan canlılardır. İkinci ayını doldurmuş dişi bir fare, bir yıl içinde 3-4 kez yavrulayabilir ve her seferde 5-6 yavru doğurabilir. Lağım fareleri, kirli sular, kanalizasyon şebekeleri ve çöplükler gibi alanlardan evlerin kazan dairelerine ve bodrumlarına yerleşebilirler.

Lağım farelerinin 16 dişi bulunur. Yanlarda bulunan çıkık gözleri sayesinde karanlıkta dahi iyi bir görüş yeteneğine sahiptirler. Aynı zamanda güçlü tırnaklarını aktif olarak kullanan çok iyi birer tırmanıcıdırlar. Lağım fareleri, sürü halinde hareket etme eğilimi gösteren ve empati yeteneği oldukça gelişmiş canlılardır. Bu yeteneğini özellikle besin sıkıntısı yaşadığı dönemlerde daha fazla gösterirler. Çok aç kaldıklarında diğer canlılara hatta insanlara dahi zarar verebilirler. Avcılık yetenekleri o kadar gelişmiştir ki, dere kenarı ve balık havuzu gibi yerlere sızarak, tek hamlede koca bir balığı yakalayıp yuvalarına götürebilirler. 

Hayatta kalmada son derece becerikli olan lağım farelerini yok etmek oldukça zordur. Lağım faresi nasıl yok edilir sorusunu, bu kemirgenin bulunduğunuz çevrede barınmasını önlemek için uzman bir ilaçlama firmasından alınacak destek şekliyle cevaplamak çok doğru olacaktır.

Profesyonel Destek Alın

Lağım faresinde olduğu gibi popülasyonu artarak katlanan fare ile bireysel mücadele etmek oldukça zahmetli ve tehlikelidir. Ayrıca, fare tüyleri ve fare pisliği üzerinde yer alan parazitler, insan sağlığı için büyük bir tehdit oluşturur. 

Ortaçağın en acımasız hastalığı ve insan neslini ciddi anlamda tehdit etmiş olan veba salgını fareler tarafından yayılmıştır. Fareler, tifüs, verem, alerjik hastalıklar, mide ve bağırsak enfeksiyonları gibi çok sayıda hastalığa neden olabilirler. Her türlü pis ortamda yaşayıp, insanların yiyemeyeceği şeylerle dahi beslenebildikleri için bağışıklık sistemleri son derece güçlüdür.

Fareler son derece esnek, hızlı ve atik hayvanlardır. “Evde fare var” diyerek çığlık atmak istemiyorsanız ya da her an önünüzden hızlıca farenin geçmesini göze alamıyorsanız, kesinlikle profesyonel bir yardım almalısınız. Fare ile mücadelede etkin çözümler sunan Tekniktürk’le siz de evinizde ve çevrenizde görmek istemediğiniz her türlü fareye karşı profesyonel destek alabilirsiniz.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •