X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / En Etkili Pire İlacı Hangisidir?

En Etkili Pire İlacı Hangisidir?

  • 19.1.2016 12:31:00
  • Soru-Cevap
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Pire ilacı doğru kullanıldığında etkili bir silahtır.

Pire istilası, hem hayvan dostunuz, hem yaşam alanınız, hem de evdeki tüm bireyler için oldukça tehlikeli ve baş etmesi zor bir durumdur. Dış etkenler yoluyla evinizden, bahçenize kadar girip yayılabilecek olan kedi piresi ve köpek piresi karşısında, izlemeniz ve uygulamanız gereken birkaç adım vardır.

Pireden Nasıl Kurtulunur?

Pirelerden kurtulmak için uygulamanız gereken ilk adım, pirelerin konaklamak için tercih ettikleri evcil hayvanınızı bu istiladan kurtarmaktır. Pire tozu, pire spreyi ya da pire şampuanı yardımıyla ilk aşamada müdahale etmeniz, evcil hayvanınızın bir nebze rahatlamasına yardımcı olurken, durumu kontrol altına almanız için de bir başlangıç yapmanıza olanak tanır. Pire ısırığı yalnızca pirelerin yetişkin döneminde gerçekleştiği için, pireleri kuluçka döneminde yok etmeniz büyük bir problemi ortadan kaldırır.
Pire ilacı

Hayvan dostunuzun uyku yatağı ve sık sık oturmayı sevdiği alanların temizlenmesi, evinizde yapacağınız ilaçlama için gereken ikinci aşamadır. Pire ilaçlama yönteminde kullanılan bazı kimyasallar yetişkin hale gelen larvaları doğrudan öldürürken, bazıları ise yumurta halinde olan pireleri yok eder.

Eğer evde pire var ise öncelikle, hayvanın yatağı ve vakit geçirdiği alanlar başta olmak üzere, pirelerin saklanma alanları olan pencereleri, süpürgelikleri ve kapı kenarlarını temizlemeniz gerekir. Ancak pireler süpürge torbalarından rahatça kaçabilecekleri için, temizlik sonrasında süpürgede biriken artıkları, plastik bir çöp torbası ile hapsetmeniz daha etkili bir çözüm olacaktır.

Evinize ait bahçe, balkon ya da teras gibi açık alanlar için aynı önlemi almadığınız takdirde evcil hayvanınız ve eviniz için yaptığınız temizlik çalışmaları boşa gidebilir. Yine pirelerin saklanabileceği alanlara yoğunlaşmak üzere, tüm alanı ilaçlamanız ya da pire spreyi ile dezenfekte etmeniz gerekir. Ancak yağmur gibi, spreyin etkisini azaltacak hava durumlarında bu işlemi tekrarlamanız gerekebilir.

Doğal Pire İlaçları

Pire istilasını kendi yöntemlerinizle çözmek, organik tedavi yöntemleri uygulamak istiyorsanız sirke ve sarımsak kullanarak işinizi görebilirsiniz. Hayvan dostunuzun içtiği suya sirke damlatarak, onun üzerinde yaşam alanı kuran pirelerden bir nebze kurtulabilir, aynı karışımı evinizde pirelerin bulunduğunu düşündüğünüz yerlere de uygulayabilirsiniz. Kokusu her ne kadar rahatsız edici olsa da, pireler için de oldukça rahatsız edici olan sarımsağı kullanarak pire problemine çözüm bulabilirsiniz. Ayrıca köpeğiniz için kullanacağınız pire şampuanına okaliptüs yağı damlatarak uygulamanız, başka bir doğal pire ilacı olabilir.

Kimyasal içermeyen doğal çözümler her ne kadar işe yarasa da, pire sorununu ortadan kaldırmak için yeterli gücü oluşturmaz. Bir defa geldiğinde yok etmesi zor olan ve hızla üreyebilen pireler, siz fark etmeden evinizin her köşesine yayılabilir, hayvan dostunuzda önüne geçilemeyecek hastalıklara ve enfeksiyonlara sebep olabilir ve hatta sizin için de büyük risk oluşturabilir. Dolayısıyla kendi doğal çözümlerinizi uygulasanız, en etkili böcek ilacını kullansanız dahi, profesyonel bir destek almadan bu sorunu kökten çözmeniz pek de mümkün olmayacaktır.

Pire İlacı Nereden Alınır?

Pire ilacını tarım ilacı satıcılarından, eczanelerden ve e-ticaretin hızla çoğaldığı günümüzde internetten satın alabilirsiniz. Evcil hayvan, kapalı alan ve açık alan için ayrı ayrı hazırlanmış pire ilaçlarını satın aldıktan sonra, geçici bir çözüm olarak gerekli yerlere uygulayabilirsiniz.

Pire ilaçlama

Bayer Pire İlacı

Uygulanması gereken tüm aşamaları yerine getirip, yeterli düzeyde temizliğe ulaştıktan sonra, açık ve kapalı alanlar için gereken ilaçlama yöntemini gerçekleştirmeniz gerekir. Pire ya da böcek ilaçlama işinin de bir tekniği vardır ve içerdiği kimyasalların verebileceği zararlar açısından bu işin uzmanları tarafından yapılması önerilir. Bilinen en etkili pire ilacı, güvenilirliği ile bilinen köklü ilaç firması Bayer’in ürettiği pire ilaçlarıdır.

1982 yılından beri haşere ilaçlama konusunda uzman, hayvan dostu kadrosu ile hizmet veren ve %100 Bayer ilaçları kullanarak Bayer Koruma Programı üyesi olan Teknitürk’e, evcil dostunuzu ve yaşam alanınızı emanet edebilirsiniz.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •