X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Kalorifer Böceğinden Kurtulmanın Yolları Nelerdir?

Kalorifer Böceğinden Kurtulmanın Yolları Nelerdir?

  • 19.1.2016 10:18:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Kalorifer Böceğinden Nasıl Kurtulurum?

Alman hamam böceği adı da verilen kalorifer böcekleri; sarımtırak kahverengi renge sahip, yetişkin döneminde 1-2 cm boyutlarına ulaşan bir hamam böceği türüdür. Renginden dolayı sarı böcek olarak da adlandırılır. Yaşam süresi ortalama 10 ila 15 ay kadardır. Ülkemizde ve dünyada oldukça yaygın olarak bulunan kalorifer böceklerinden kurtulmanın en etkili yolu, güvenilir bir ilaçlama şirketinden profesyonel yardım almaktır.

Kalorifer böceği nerede yaşar?

Tüm dünyada yaygın olarak bulunan kalorifer böcekleri nemli, sıcak, karanlık ve kolay saklanabilecekleri yerleri severler. Evlerin mutfakları, banyoları, restoranlar ve gemiler en çok sevdikleri mekânlar arasında yer alır. Elektrikli cihazların motor bölümlerinde, dolap içlerinde, mutfak tezgâhlarının altında, duvarlardaki yarık ve çatlaklarda kalorifer böceklerine rastlayabilirsiniz.

Kalorifer böceğinden nasıl kurtulunur

Kalorifer böceği neden olur?

Kalorifer böcekleri evlerimize kanalizasyon borularındaki sızıntılar, alışveriş poşetleri ve eve getirdiğimiz diğer eşyalar vasıtasıyla gelir. Kalorifer böcekleri yediğimiz ve yemediğimiz her şey ile beslenebilir. Bu böcekler besinlerimiz üzerinde gezerek salya ve dışkılarını bırakır ve yiyeceklerimize hamam böceği pisliği bulaştırır. İnsanları ısırmayan bu böcekler, gıdalarımıza bulaştırdıkları hamam böceği pisliği ile sağlığımızı olumsuz yönde etkiler. Kalorifer böceklerinin bulaştırdığı hastalıklardan bazıları dizanteri, verem, pnomoni, astım ve mantar hastalıklarıdır.

Çok sıcak ve nemli ortamları seven kalorifer böceği, yumurtlayarak çoğalır ve bir seferde 200 kadar hamam böceği yumurtası bırakabilir. Bu yumurtlar 18 günde gelişimini tamamlayarak kalorifer böceği ailesine katılırlar. 10 katlı bir binayı bir gecede dolaşabilen kalorifer böcekleri bir günde ortalama 4.5 km yol kat edebilirler.

Hamam böceği neden olur

Kalorifer böceği nasıl yok edilir?

Çok hızlı bir çoğalma seyrine sahip olan kalorifer böceklerinin, ev sahibinin kendi imkanları ile tamamen yok edilmesi mümkün değildir. Kalorifer böceğinden kurtulmanın en etkili yolu, böcek ilaçlama konusunda uzman ve güvenilir bir ekip tarafından yardım almaktır. Aksi takdirde hane halkı tarafından yapılan mücadele lokal anlamda bir çözüm sağlayacak ve kısa zaman sonra kalorifer böceklerinin tekrar karşımıza çıkmasına sebep olacaktır.

Tekniktürk, jel ilaçlama yöntemi ile evlerinizi ve iş yerlerinizi kalorifer böceklerinden tamamen temizler. Böcek jeli de denilen bu ilaçlar, hamam böceklerini yok etmek için kullanılır ve hamam böceği ile mücadelede en etkili silahtır. Jel tipindeki bu ilaçlar, yemi yiyen hamam böceklerini hemen öldürmez. Jelden etkilenen kalorifer böceği, yuvasında ölür. Hamam böcekleri diğer böceklerin dışkısını ve ölülerini yerler. Böylece yuvadaki diğer böceklerin de jelden etkilenerek ölmesini sağlanmış olur.

Hamam böceği nasıl yok edilir

İlaçlamanın tecrübeli teknisyenler tarafından yapılması büyük önem taşır. Tekniktürk, uzman ve deneyimli kadrosu ile kalorifer böceklerinin yuvalarını tespit eder ve jel yemleri damlacıklar halinde yuvalara yerleştirir. Dolap içleri, elektirik prizleri ve makine motor aksamları gibi yerlere uygulanan jel yemler, kısa sürede etkisini gösterir. İlaçlama öncesi herhangi bir hazırlık yapmaya gerek olmayan jel ilaçlama yöntemi, ilaçlama sonrasında da evden ayrılma ya da temizlik gerektirmez. Ayrıca tamamen kokusuz bir yöntemdir, evinizi havalandırmak zorunda kalmazsınız. Tekniktürk, hamam böceği ile mücadelede dünya çapında kendini ispatlamış bir marka olan Bayer Maxforce Prime Jel kullanmaktadır.

Siz de evinizdeki hamam böceğini yok etmek için hem güvenilir hem de etkili bir hamam böceği ilaçlama hizmeti arıyorsanız, Bayer Protection Program üyesi olan Tekniktürk’ü seçin. Haşere düşmanı ve hijyen uzmanı Tekniktürk, uzman ve deneyimli kadrosu ile sizi kalorifer böceklerinden sonsuza kadar kurtarsın.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •