X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Pirelerin Sevmediği Şeyler Nelerdir?

Pirelerin Sevmediği Şeyler Nelerdir?

  • 26.11.2014 08:44:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Pireleri Sevmediği Şeylerle Ortamdan Uzaklaştırın!

Üreme hızlarıyla zıplama kapasiteleri oldukça yüksek olan pireler kan emici parazitlerdir. “Pire neyi sevmez?” sorusunun cevabından önce pireleri tanımakta fayda var.
Bir önceki konakçılarının kanlarındaki hastalıkları ve mikropları yeni konakçılarına bulaştıran pireler sağlık açısından son derece tehlikeli canlılardır. Evde pire oluşmasının başlıca sebebi evcil hayvanların tüyleri arasında yaşayan hayvan pireleridir. Kedi piresi ve köpek piresi gibi hayvan pirelerinin dışında toz piresi de evlerde en çok görülen pire çeşitlerindendir. 
Pireler yumurta, larva, pupa ve erişkin olmak üzere 4 aşamalı yaşam döngüsüne sahiptir. Boyutları ve renkleri değişkenlik gösteren pireler çok hızlı ürerler. Evde pire sorunu yaşıyorsanız oradan oraya zıplayan pireler dışında halılarda, yatak altlarında, nevresimlerde, mobilya çatlaklarında, kısacası köşe bucak her yerde pek çok pire yumurtası ve larva da var demektir.

Pireler nasıl ortamlarda bulunmaz?

“Pireler neyi sevmez?” sorusunun cevabının başında temizlik gelir. Düzenli olarak silinip süpürülen bir evde pirelerin yaşama ihtimali düşer. Evcil hayvanların da pire ilaçlarıyla ilaçlanması, bakımlarının yapılması ve kaliteli mamalarla beslenmeleri pire oluşumunu engelleyen faktörlerdir. 
  • Elektrik süpürgesi: Bu ev aleti bir pirenin en sevmediği şeydir. Eşyaları, halıları, çarşafları sert bir şekilde silkeleyip elektrik süpürgesi ile süpürün.
  • Lavanta kokusu: Pireleri uzak tutar. Suyun içerisinde kaynattığınız lavantayı küçük kaplarda yatakların altına, duvar diplerine koyarak hem evde hoş bir koku yakalayabilir hem de pirelerin sevmediği bir ortam yaratabilirsiniz. Aynı şekilde elma sirkeli su da etkilidir.
  • Güneş Işığı: Pireler güneş ışığını sevmezler. Karanlık yerlerde üreyen ve geceleri ortalığa çıkan pireler için ışık alan ve havalandırılan ortamlar kabustur. 
  • Sıcak su: Sıcak su pirelerin düşmanıdır. Pire sorunu ile karşı karşıyaysanız kıyafetlerinizi, halıları, çarşafları sıcak suyla yıkayın.
  • Yıkama: Evcil hayvanınızı pire şampuanlarıyla, limonlu ve misvak yağlı tonik ile yıkayın. Yıkama işleminden sonra sık bir tarakla tüylerini tarayın.
  • Sofra Tuzu: Sofra tuzunu pire olduğunu tahmin ettiğiniz yerlere serpin. Pireleri uzak tuttuğunu göreceksiniz.

Pire mücadelesinde en etkili silah nedir?

Pirelerin en sevmediği şey elbette pire ilaçlarıdır. İlaçlama şirketlerinin uyguladığı yöntemler ve kullandığı ilaçlar pireleri, pire yumurtalarını ve larvaları tamamen yok eder. Yumurtaların ve larvaların yok edilmesi çok hızlı bir şekilde üreyen pireler için kesin ölüm demektir. Bu yüzden eğer evinizde pire varsa profesyonel ilaçlama firmalarına başvurmalısınız. Unutmayın; özellikle evcil hayvan besliyorsanız her zaman pire riski altındasınız. Hem evcil hayvanınızın hem de evin temiz tutulması pire oluşumunun engellenmesi bakımından çok önemli. İşinin uzmanı ilaçlama firmaları ise en kuytu yerdeki pireleri ve yumurtaları yok ederek hem sizin hem de hayvanınızın sağlığını korurlar. Pire mücadelesinde kesin çözüm için Tekniktürk’ün dünya standartlarındaki kalitesinden ve profesyonelliğinden yararlanabilirsiniz.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •