X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Hamam Böceği Pisliği Nasıl Olur?

Hamam Böceği Pisliği Nasıl Olur?

  • 21.11.2014 16:40:00
  • Makale
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

Hamam Böceği Pisliği Nasıl Anlaşılır?

Hamam böcekleri dünyanın her yerinde ve en zorlu yaşam koşullarına uyum sağlayarak yaşayabilirler. Hamam böceği pisliği, pek çok sağlık sorununa davetiye çıkarır. Hamam böceklerinin farklı türleri vardır. Hamam böceği dışkısının özellikleri de türlerine göre değişiklik göstermektedir. 
Hızlı bir şekilde üreyen hamam böcekleri dışkılarını kuytu yerlere bırakırlar. Hamam böcekleri dışkılarını ve birbirlerinin ölülerini bile yiyebildiklerinden hijyen ve sağlık açısından son derece tehlikelidirler.

Hamam böceği dışkılarının özellikleri

Türkiye’de ve dünyada en çok görülen hamam böceği türleri Alman hamam böceği, Amerikan hamam böceği ve karafatma adıyla da bilinen oryantal hamam böceğidir. Yumurtaların özellikleri gibi dışkılar da hamam böceği türlerine farklılık gösterir. Ortak özellikleri ise sağlık için tehdit oluşturmalarıdır.
  • Alman hamam böceği dışkısı: Alman hamam böceklerinin dışkıları küçük ve koyu kahverengidir. Karabiber döküntüsü ve öğütülmüş kahveye benzeyen Alman hamam böceği dışkıları mutfak tezgahlarında, çekmece içlerinde, duvarlardaki çatlaklarda ve boşluklarda küçük koyu noktalar olarak görülebilir.
  • Amerikan hamam böceği dışkısı: Amerikan hamam böceklerinin dışkıları bazen küçük boyutlu farelerin dışkılarıyla karıştırılabilir. Bunu ayırt etmenin yolu dışkıda tüy olup olmadığına bakılmasıdır. Fareler kendilerini yaladıkları için dışkılarında tüyler bulunur. Amerikan hamam böceği dışkılarının uçları küttür ve kenarlarında çizgiler bulunur. Amerikan hamam böcekleri dışkılarını diğer hamam böcekleri gibi karanlık ve kuytu yerlere bırakırlar.
  • Oryantal hamam böceği (Karafatma): Oryantal hamam böceği dışkıları da küçük kahverengi bir görünüme sahiptir. Kenar, köşe her yerde oryantal hamam böceği pisliklerine rastlamak mümkündür.

Hamam böceği pisliğinin zararları

Hamam böceği dışkıları ve salgıları problemli proteinleri ve alerjenleri içerdiğinden sağlık açısından son derece tehlikelidir. ABD Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü tarafından 2005 yılında yapılan bir araştırmaya göre hamam böcekleri şehirlerde yaşayan çocuklarda görülen astım semptomlarını arttırmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından yapılan açıklama ise hamam böceklerinin kolera, ishal, dizanteri, veba, cüzzam, karahumma gibi hastalıkları bulaştırdıkları yönünde. Hamam böcekleri parazit olmasalar da yani kan emici özellikleri bulunmasa da salgıları ve dışkılarıyla mikropları taşırlar. Kendi dışkılarını ve ölülerini bile yiyen hamam böcekleri evlerde ağzı açıkta duran yiyecekleri de yiyerek salgılarını ve pisliklerini bu yiyeceklere bulaştırabilirler.
Hamam böceği pisliklerinden kurtulmak için gerekli olan ilk adım evi dip köşe, büyük bir titizlikle temizlemektir. Ağzı açıkta yiyecek ve içecek bırakmamak, duvarlardaki çatlakları onarmak, akıtan muslukları tamir etmek ise hamam böceği oluşumunu önlemekte yapabilecekleriniz. Hamam böceği istilası söz konusu ise yapmanız gereken profesyonel ilaçlama firmalarına başvurmaktır. “Bayer Koruma Üyesi” Tekniktürk’e başvurarak dünya standartlarında bir profesyonellikle evinizdeki hamam böceklerinden kurtulmanız mümkün.

ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •